NPO Radio 1-programma Kwesties live vanuit Rotterdam

Rotterdam - NPO Radio 1-programma Kwesties strijkt morgen (zondag 8 juli) in Rotterdam neer. Zo is presentator Rob Oudkerk zondagavond in de Maasstad om een debat te leiden over de toekomst van sociale huurwoningen. Marianne van den Anker staat op het Metropolis-festival in Rotterdam waar ze het gesprek aangaat met organisatoren en festivalgangers. Te gast zijn Pim Kipp (Metropolis Festival Rotterdam), Jan Smeets (Pinkpop) en festivalgangers.


Nieuwe sociale huurwoningen in Nederland moeten vanaf 1 juli gasloos zijn. De bestaande sociale huurwoningen moeten dat ook worden, maar over zo'n dertig jaar pas. Rotterdam wil dat anders aanpakken: sociale huurwoningen in die stad moeten veel sneller groen zijn. De stad gaat 38 miljoen euro per jaar extra besteden aan deze overgang, maar dat bedrag is bij lange na niet genoeg. De vraag is of de energierekening niet fors omhoog zal gaan door die overgang naar elektrisch stoken. Hoe weten we zeker of de minima hier niet de dupe van worden? Wordt de duurzaamheidstransitie een speeltje van welgesteld Nederland? Of is er eigenlijk weinig aan de hand?
 
Rob Oudkerk praat in de NPO Radio 1-bus met lokale politici, bestuurders van woningbouwcorporaties, maar ook met bezorgde Rotterdammers die in de sociale huur zitten. Te gast zijn sociale huurders, publicist Michiel Hulshof, Robbert de Vrieze (Delfshaven Coöperatie), Roel van Raak (onderzoeksinstituut DRIFT) en Richard Sitton (Woningbouwvereniging Woonbron).

Rookverbod op festivals?
Steeds meer festivals stoppen met de verkoop van sigaretten. Jan Smeets, organisator van Pinkpop, wil een stap verder: hij ziet het idee voor een rookverbod op festivals wel zitten. Een goed idee of niet? Hoe kunnen we festivals rookvrij en eventueel alcoholvrij maken zonder dat de populariteit afneemt? Marianne van den Anker staat op het Metropolis-festival in Rotterdam waar ze het gesprek aangaat met organisatoren en festivalgangers. Te gast zijn Pim Kipp (Metropolis Festival Rotterdam), Jan Smeets (Pinkpop) en festivalgangers.
 
Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.
 
 
 

Meer berichten