Foto:

Mart Smeets bij wielerfilm Time Trial in LantarenVenster

Rotterdam - Maandag 16 juli kunnen de renners van de Tour de France de beentjes laten rusten. Een goed moment voor een speciale voorstelling van wielerfilm Time Trial, met een hoofdrol voor de Schotse oud-beroepsrenner David Millar. De Schot was tijdritspecialist en werd wereldkampioen in die discipline. Die titel werd hem ontnomen vanwege een schorsing wegens epo-gebruik. Aan de hand van die ervaringen schreef hij nog tijdens zijn loopbaan het spraakmakende boek Racing Through the Dark.


De film zal ingeleid worden door Mart Smeets (Studio Sport, De Avondetappe). Mart zal dieper ingaan op de renner en de mens achter David Millar. Na de film is er een tafelgesprek waarbij De Mart enkele ingewijden uit de wielersport zal spreken. Onder andere Maarten den Bakker (Ex-PDM, TVM en Rabobank, tweevoudig Nederlands kampioen en generatiegenoot van Millar), John den Braber (Rotterdams ex-profwielrenner; Nederlands kampioen en tweevoudig olympiër) en Dave Andriese (koersdirecteur Ronde van Katendrecht) zullen aanschuiven. Tijdens dit tafelgesprek is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen, ook naar aanleiding van de actualiteit in de Ronde van Frankrijk.

De film is een portret van de Britse profwielrenner David Millar, waarin hij wordt gevolgd tijdens zijn laatste seizoen. Finlay Pretsell geeft de 37-jarige Millar het woord over zijn wielerloopbaan, maar laat vooral voelen welke impact de sport heeft. Dankzij een camera op het stuur zien we Millars bezwete gezicht en ademen we met hem mee in zijn race tegen de klok – hoewel zijn leeftijd zijn tol begint te eisen, wil Millar nog eenmaal zijn deelname aan de Tour de France veiligstellen. Een film die toont hoe ver een mens gaat in de wil om te winnen.
Meer info en tickets: www.lantarenvenster.nl/programma/time-trial-mart-smeets/
Maandag 16 juli, 20:00 uur, entree 9,50 euro
Vanaf 12 juli draait Time Trial dagelijks in LantarenVenster

Meer berichten