Foto: Vincent van Dordrecht

Bibliotheek Schiebroek feestelijk geopend!

Rotterdam - Vestiging Schiebroek van Bibliotheek Rotterdam is deze week door directeur Theo Kemperman en rayondirecteur Jenny Fix officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van tientallen bibliotheekmedewerkers, nieuwsgierige buurtbewoners en winkeliers.


Na 53 jaar is vestiging Schiebroek van het Kastanjeplein naar de Peppelweg 87a verhuisd, dé winkelstraat van Schiebroek. De voorzieningen van de bibliotheek zijn uitgebreid, er is een ruime collectie voor jong en oud, er zijn studieplekken en er is ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Ook zijn er ruimere openingstijden. Dit is de 10e opening binnen 3 jaar tijd van een nieuwe bibliotheek van Rotterdam (verhuizingen, herinrichtingen en nieuwe locaties).
 
Directeur Theo Kemperman: "Ik vind het heel spannend dat dit alweer de 10e opening is. Graag wil ik benadrukken dat we er trots op zijn dat we midden in de wijk zitten, dichtbij de mensen. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken. Fijn dat we dit samen doen, op deze mooie centrale plek. Een ontmoetingsplek met ruimte voor activiteiten en aandacht voor het bevorderen van taalvaardigheid."
 
De inrichting van de nieuwe bibliotheek is uitnodigend, duurzaam en flexibel vanwege verrijdbare kasten. De bibliotheek maakt nu ook gebruik van self-service uren. Er is dan geen medewerker aanwezig maar je kunt dan wel boeken lenen en inleveren en gebruik maken van de PC's. 

 
 

Meer berichten
Shopbox