De vlammen op de vleugel grepen snel om zich heen. Foto: FlashphotoNL
De vlammen op de vleugel grepen snel om zich heen. Foto: FlashphotoNL

Sportvliegtuigje vliegt na de landing in brand op Rotterdam The Hague Airport

Algemeen 2.216 keer gelezen

Rotterdam - In een vliegtuigje dat vanmiddag was geland op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is kort daarna, tijdens het taxiën naar het platform van de Vliegclub Rotterdam, brand uitgebroken. Duidelijk was te zien dat de vlammen om zich heen grepen op de linkervleugel.

De luchthavenbrandweer was snel ter plaatse met crashtenders. De brand werd vervolgens geblust met onder meer schuim. Alleen de piloot was aan boord. Er raakte niemand gewond. 

Het vuur was ontstaan in het landingsgestel van het toestel, waarop de linkervleugel in brand vloog.

Het betreffende toestel met registratie PH-NSC is een Robin DR400/140B, een sportvliegtuigje van de Vliegclub Rotterdam. Het toestel heeft vier zitplaatsen.
Het vliegtuigje was eerder die middag rond 14.00 uur vertrokken vanaf Midden Zeeland Airport en op RTHA gearriveerd.

Lees verder onder foto.

Crashtender in actie met schuim. Foto: FlashphotoNL

Schuiver in 2021
Op 31 oktober 2021 maakte hetzelfde toestel met piloot en een passagier aan boord een lokale vlucht. Tijdens de nadering voor baan 24 van Rotterdam The Hague Airport, die stabiel verliep, stond er een wind vanuit het zuiden met een snelheid van 14 knopen. Vrijwel direct na touchdown, met de flaps in de landingspositie, slingerde het toestel hevig. De rechtervleugeltip raakte daarbij de baan. Hierna slingerde het vliegtuig naar links en reed van de baan af het gras in, waarbij de linkervleugel en de rechtervleugeltip beschadigd raakten.

Foto: Rotterdam The Hague Airport
Uit de krant