"Beachvolleybal is zwaarder, maar heel leuk", vindt Youri Ebbelaar, het 14-jarige talent van Fusion en Beach Club Rotterdam. "Er zijn meer acties en je duikt makkelijker." (Foto: Ferdy Collewijn)
"Beachvolleybal is zwaarder, maar heel leuk", vindt Youri Ebbelaar, het 14-jarige talent van Fusion en Beach Club Rotterdam. "Er zijn meer acties en je duikt makkelijker." (Foto: Ferdy Collewijn) (Foto: )

Beachvolleyballer Youri duikt makkelijker bij BCR

Rotterdam - Youri Ebbelaar speelt vanaf september bij volleybalvereniging Fusion in jongens A1. Hij is pas 14 jaar en eigenlijk per oktober een B-speler, maar gezien zijn talent wordt het tijd deze stap te maken. Gelukkig heeft hij met 1.82 meter zijn lengte mee. En hij heeft al laten zien dat hij talent heeft: hij is geselecteerd voor het Regionaal Training Centrum van de NeVoBo en speelt de zomermaanden met z'n wedstrijdmaatje Quinten Wortelboer bij Beach Club Rotterdam.

"Het is goed te combineren met school", zegt Youri desgevraagd. "De Roncalli Mavo werkt mee, voor trainingen met het RTC krijg ik eerder vrij." Het gaat om twee sessies per week in Topsportcentrum Rotterdam. Andere avonden traint Youri bij zijn club in de Alexanderhal en sinds mei ook weer geregeld op het Nesselande-strand.

"Beachvolleybal is zwaarder maar heel leuk om te doen", vindt Youri. "Je speelt met z'n tweeën, er zijn meer acties en je duikt makkelijker. Daar ben ik extra op aan het trainen."

Al een tijdje kijkt Youri uit naar het EK Beachvolleybal in Rotterdam. Hij heeft zich voor drie dagdelen aangemeld als vrijwilliger. "Twee jaar geleden was ik al eens op het WK in Rotterdam. Een mooie locatie, aan het water bij zo'n prachtig schip. Wel jammer dat mijn favorieten Brouwer en Meeuwsen dit keer niet in Rotterdam spelen, maar ik ga er zeker van genieten."

Kijk voor een uitgebreid interview met Youri op de website van Rotterdam Topsport.

Meer berichten