Pioenrozen (Pivoines) (circa 1885-1887) van Berthe Morisot (1841-1895). Beeld: Museum Boijmans Van Beuningen
Pioenrozen (Pivoines) (circa 1885-1887) van Berthe Morisot (1841-1895). Beeld: Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans dolblij met nieuwe aanwinst Pioenrozen van Berthe Morisot

Algemeen 813 keer gelezen

Rotterdam - Museum Boijmans Van Beuningen heeft het schilderij Pioenrozen (Pivoines) van Berthe Morisot (1841-1895) aan de collectie toegevoegd. Het schilderij is van onmiskenbaar belang voor het impressionisme en de museumcollectie. 

Directeur Ina Klaassen is verguld met haar eerste aankoop voor Boijmans: ‘Pioenrozen is een op en top impressionistisch werk. Met het toevoegen van dit prachtige schilderij van Berthe Morisot aan onze collectie doen we recht aan de diversiteit van deze kunststroming.’

Pioenrozen (circa 1885-1887) van Berthe Morisot past vanwege de focus op het landschap en het schetsmatige karakter uitstekend bij de verzameling impressionistische landschappen. Meesterwerken van onder meer Sisley, Pissarro, Monet en Cézanne behoren tot de andere hoogtepunten in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Het schilderij kon worden verworven dankzij de steun van VriendenLoterij en gelden uit de nalatenschap van mevrouw N.C. Van Riemsdijk-Borsje, mede mogelijk gemaakt door een particuliere schenker ter nagedachtenis aan Ger Luijten (1956-2022). Ger Luijten was directeur van Fondation Custodia en oud-medewerker van het museum.

Pioenrozen van Berthe Morisot is te zien in Depot Boijmans Van Beuningen. Eerst in een van de restauratieateliers waar het werk op een schildersezel getoond wordt, daarna in galerie 1 in de presentatie van Hoogtepunten uit de collectie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant