De opening van de voedselbank-supermarkt aan de Groene Hilledijk. Foto: Alliantie Hand in Hand
De opening van de voedselbank-supermarkt aan de Groene Hilledijk. Foto: Alliantie Hand in Hand

Supermarkt Voedselbank Rotterdam-Zuid geopend op de Groene Hilledijk

Algemeen 5.049 keer gelezen

Rotterdam - Voedselbank Rotterdam heeft gisteren (maandag 6 februari) een supermarkt geopend aan de Groene Hilledijk. Het is de tweede supermarkt van de voedselbank in Rotterdam, na die in Delfshaven. In de supermarkt kunnen klanten van Voedselbank Rotterdam zelf bepalen wat ze meenemen in plaats van een kant en klare krat die door anderen is samengesteld.

Zelf bepalen wat je nodig hebt geeft een vrijer gevoel en zal voor minder voedselverspilling zorgen. ‘Geen lange rijen en niet meer wachten in de kou voor een kant-en-klaar kratje. In deze supermarkt in Rotterdam Zuid gaan we 1000 cliënten voorzien van een gevulde boodschappentas’, aldus Voedselbank Rotterdam. 

Naast de ruimte om boodschappen te doen, is er in de nieuwe supermarkt ook een koffieruimte om even rustig te zitten. Eerder werd er al een supermarkt geopend in Delfshaven, maar de nieuwe aan de Groene Hilledijk is groter. De bedoeling is dat er uiteindelijk vier van dit soort vestigingen worden geopend in Rotterdam. Het concept moet het groeiende aantal hulpbehoevenden breder en vooral humaner voorzien van voedingsmiddelen, non-food en advies.

De voedselbank is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Als je je graag minimaal één dagdeel per week wil inzetten voor een ander kun je contact opnemen via telefoonnummer: 010 7271070.

De Voedselbank is geopend op maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Zie ook dit artikel op de website van Alliantie Hand in Hand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant