Het Zuider Gymnasium is dit kalenderjaar de eerste van vele scholen in heel Nederland die hun eigen filmfestival gaan organiseren. Foto: pr
Het Zuider Gymnasium is dit kalenderjaar de eerste van vele scholen in heel Nederland die hun eigen filmfestival gaan organiseren. Foto: pr

Leerlingen van het Zuider Gymnasium organiseren hun eigen filmfestival!

Algemeen 691 keer gelezen

Rotterdam - Momenteel is een groep leerlingen van het Zuider Gymnasium in Rotterdam, onder begeleiding van de organisatie Scholieren Filmfestival, druk bezig met het organiseren van een filmfestival voor rond 300 van hun medeleerlingen. Het festival is niet toegankelijk voor het brede publiek.

Het filmfestival vindt plaats op 16 februari 2023 vanaf 9.30 uur in het LantarenVenster te Rotterdam.

Het Scholieren Filmfestival (SFF) is een organisatie die middelbare scholen helpt hun leerlingen de kans te geven hun eigen filmfestivals samen te stellen en te organiseren, in samenwerking met lokale bioscopen en theaters. In een traject van ongeveer acht weken, onder begeleiding van een projectleider van het SFF, organiseert een groep leerlingen van begin tot eind hun eigen filmfestival. In die tijd gaat de groep een festivalthema bedenken en films selecteren, een trailer maken, logo’s en drukwerk ontwerpen, kaartjes verkopen, de festival-locatie aankleden en nog veel meer.

De leerlingen van het Zuider Gymnasium in Rotterdam hebben als festivalthema ‘How Do You Feel?’ gekozen, waarbij verschillende bioscoopzalen verschillende emoties representeren. In totaal hebben zij vier films gekozen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant