'In elk geval één groot buitenpodium, op het Schouwburgplein'. Foto: rotjekoor.nl
'In elk geval één groot buitenpodium, op het Schouwburgplein'. Foto: rotjekoor.nl

Een buitenpodium voor meest gerse korenfestival RotjeKoor

Algemeen 967 keer gelezen

Rotterdam - RotjeKoor is het meest gerse korenfestival van Rotterdam. In 2019 en 2022 stonden er onder deze noemer op een zaterdag in juni meer dan 100 koren in Rotterdam-centrum. Van pop tot rock, musical, gospel, religieus, klassiek en shanty. Het publiek wordt op vele hoeken verrast door zang: in de Koopgoot, op de Lijnbaan, het Stadhuisplein of de WTC-trappen.

Duizenden enthousiaste zangers van jong naar oudere jongeren, van diverse culturen en van een a capella vocalgroup tot een door een combo begeleid koor van 80 zangers. Dat is RotjeKoor!

Georganiseerd door vrijwilligers
Het grote festival op 10 juni wordt georganiseerd door een groep zanglustige vrijwilligers. De initiatiefneemster Ingrid Ravenstein en twee anderen wonen in Zevenkamp. Ingrid: “De eerste twee edities van RotjeKoor waren geweldig. Dat willen we in 2023 weer. We weten alleen niet of het dit jaar weer zo groot kan als de eerste twee keren.”
Barbera van Rossum vult aan: ”De kosten van podia en techniek zijn na corona enorm gestegen, Subsidies en sponsors zijn ook steeds moeilijker te vinden. We moeten dus creatief zijn en op andere manieren aan geld komen.”

Crowdfunding voor podium op Schouwburgplein
RotjeKoor is daarom eind januari gestart met crowdfunding. Ingrid: “Via het platform ‘Voordekunst’, hopen wij via donateurs aan € 5.000 te komen. Dan is in elk geval één groot buitenpodium, op het Schouwburgplein, met alle toeters en bellen veilig gesteld. Met de bijdragen van de deelnemende koren en diverse fondsen kan er dan hopelijk weer een volwaardig RotjeKoor plaatsvinden op 10 juni.”

Wat moeten Rotterdammers doen als ze ook willen geven? Barbera: “Ga naar de website www.voordekunst.nl. Zoek op RotjeKoor en je vindt onze campagne. Daarna wijst alles zich vanzelf, doneren is heel eenvoudig. En je krijgt er zelfs iets voor terug! We hebben leuke tegenprestaties bedacht.” Ingrid: “We moeten minimaal 80% van de beoogde € 5.000 binnenhalen. Lukt dat niet, dan krijgt elke donateur zijn geld teruggestort.”
Zie ook: www.rotjekoor.nl of de RotjeKoor-facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant