Opbouw van de eindexamenexpositie. Foto: Albeda
Opbouw van de eindexamenexpositie. Foto: Albeda

Na veel ploeteren en zweten kan iedereen nu de eindexamenwerken van deze studenten zien in de Schiecentrale

Algemeen 655 keer gelezen

Rotterdam - Na weken ploeteren en zweten, uren achter een naaimachine, voor een scherm, in de hout- en schilderwerkplaats of studio is het dan zover: de studenten Vormgeving van de Albeda MBO Theaterschool lichting 2023, zijn er klaar voor om hun eindexamenwerken te presenteren. 

In de afgelopen maanden werkten 14 eindexamenstudenten aan eigen werk. Kostuums van papier, een tipi vol bollen, een hangende haai, fotografie en video’s, deze editie vormgevingsstudenten is van alle markten thuis. Ze startten hun studie tijdens de coronapandemie waarin ze vooral online lessen hadden. Dat je dan niet op eenzelfde manier leert als in de praktijk mag duidelijk zijn. Gelukkig kregen ze een prachtige locatie toegewezen om hun eigen werk aan publiek te vertonen in de Schiecentrale in het Lloydkwartier. 

Lees verder onder de foto.


Opbouw van de eindexamenexpositie. Foto: Albeda

De opleiding Vormgeving bij de Albeda MBO theaterschool is een vierjarige mbo-opleiding waarbij theatervormgeving centraal staat. Studenten krijgen vakken als maquettetechniek, grime, decor- en kostuumontwerp, video, kunstgeschiedenis en ondernemen. Tijdens de studie wordt veelal samengewerkt met de opleidingen Acteurs, Techniek en Producent. Meer lezen over de opleiding, ga naar: www.mbotheaterschool.nl 

Examenkandidaten: Ankie Stoop, Anouk Wensveen, Babs van den Berg, Bart Langerak, Elisabeth Azzaro, Esmee Daenen, Floortje Bagijn, Isaura Venghaus, Lars Wassenaar, Miriam van der Drift, Nica Kraus, Sam Pegt, Suus Metselaar en Victor de Lange.

De Eindexamenexpo wordt momenteel opgebouwd en is op zaterdag 4 februari tussen 12.00 en 16.00u in de Schiecentrale in Rotterdam (Sint-Jobsweg 116) te bewonderen. Toegang is gratis.

Uit de krant