Het was een spannende avond voor de jonge kinderen. Vreugde bij alle 9 geslaagden en vrijwilligers. Foto: pr
Het was een spannende avond voor de jonge kinderen. Vreugde bij alle 9 geslaagden en vrijwilligers. Foto: pr

Kinderen trots op zwemdiploma bij Stichting het Startblok voor mensen met (gehoor)beperking

Algemeen 686 keer gelezen

Rotterdam - Stichting het Startblok verzorgt zwemactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen die vanwege een bijzondere eigenschap of beperking tijdens de reguliere zwemactiviteit niet goed meekomen, onder andere in Overschie.

Vertrouwen, plezier en leren komen samen tijdens de zwemactiviteiten. Stichting het Startblok is opgericht in 2015 en bestaat inmiddels dus ruim 7 jaar. Het begon allemaal in zwembad de Viergang in Pijnacker. En nu worden er op 9 locaties zwemactiviteiten verzorgd.

Op vrijdag 27 januari was het tijd voor diplomazwemmen op de locatie Rotterdam-Overschie in zwembad Overschie. Hier geeft Stichting het Startblok les aan doven en slechthorenden. Er is altijd een doventolk aanwezig bij de lessen en als er diplomazwemmen is, zijn er 2 doventolken aanwezig. De uitleg van de examinator werd door de doventolk vertaald in gebarentaal, voor de kinderen en ouders.

De 7 Kinderen voor het A-diploma (Otter) en 2 kinderen voor hun C-diploma (Zeehond) begonnen met gekleed zwemmen. Verder werd er gewatertrappeld, onderwater gezwommen en werd er gezwommen in schoolslag, rugslag en borstcrawl. De toekomstige Zeehonden (C-diploma) moesten ook nog reddend zwemmen en balgooien. 

Nadat de laatste baan gezwommen was, was het wachten op de uitslag. Onder veel handgewapper (applaus in gebarentaal) werden de diploma’s uitgereikt.

Uit de krant