Iedereen kan meedoen, getraind, ongetraind, jong en oud. Foto: Schaatsbaan Rotterdam
Iedereen kan meedoen, getraind, ongetraind, jong en oud. Foto: Schaatsbaan Rotterdam

Een uur lang schaatsen voor Daniel en tegen kanker op de 400-meterbaan

Algemeen 545 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 18 februari stappen vele schaatsers op het ijs tijdens Schaatsen voor Daniel om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Een uur lang schaatsen tegen kanker! Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 13 mensen per uur. De diagnose kanker komt aan als een mokerslag, bij zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Onderzoek is van levensbelang.

Schaatsen met z’n allen voor een dierbare die te maken heeft (gehad) met de diagnose kanker. Iedereen kan meedoen, getraind, ongetraind, jong en oud. Schaatsen voor Daniel vindt plaats op de 400-meterbaan bij Schaatsbaan Rotterdam.

Geniet op het sfeervolle Winterplein van een warme chocolademelk en waag een dansje als warming up voordat je het ijs op gaat. Kleed je goed aan want het is koud op het ijs (handschoenen dragen is verplicht).
Op de baan komt DJ Bootsy Paul voorbij met de coolste beats en zorgt de regenboogverlichting van de schaatsbaan voor een unieke ervaring en gezellige sfeer. Bestel na afloop op het Winterplein lekkere (warme) drankjes en winterse snacks om weer op krachten te komen en gezellig na te borrelen.

Lees verder onder foto.


Foto: Schaatsbaan Rotterdam / Rob van Efferen 

Programma
Het programma, onder voorbehoud, voor zaterdag 18 februari ziet er als volgt uit:
- 15.00 uur Schaatsbaan Rotterdam opent de deuren voor deelnemers. Ophalen deelnemers-materialen mogelijk. Genieten op het Winterplein.
- 15.40 uur Leonore Tuijt, directeur Erasmus MC Foundation, aan het woord
- 16.00 -17.00 uur Schaatsen op de 400-meterbaan
- Tot slot Bekendmaking opgehaald bedrag Maak Kanker Kansloos

Het inschrijfgeld bedraagt €12,50. Iedereen die zich inschrijft dient akkoord te gaan met de algemene en de deelnemersvoorwaarden. Daarnaast gelden zaterdag 18 februari de eventuele coronamaatregelen die door het RIVM of het Erasmus MC worden voorgeschreven.

Persoonlijke actiepagina
Het aanmaken van een actiepagina en vermelden van een streefbedrag is onderdeel van de inschrijfmodule. Of je na inschrijving hier gebruik van maakt is geheel vrijblijvend en dus niet verplicht. Het wordt zeer gewaardeerd  als je je persoonlijke actiepagina onder de aandacht brengt. Elke bijdrage helpt.

Goede doel
Samen halen de deelnemers de schaatsen uit het vet om het project te steunen dat als doel heeft de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Dit gebeurt door patiënten met behulp van digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke conditie.

Uit de krant