Subfiction. Foto Niek Hage
Subfiction. Foto Niek Hage

Mysterieuze, gesluierde Rotterdamse artiest speelt opeens elk podium plat

Algemeen 1.231 keer gelezen

Rotterdam - Een half jaar geleden had nog niemand ooit gehoord van de gesluierde artiest Subfiction. Maar vandaag (vrijdag 27 januari) gaat ‘Solo’ in première op het International Film Festival Rotterdam. En morgen staat een stijf uitverkocht Paradiso op het programma.

De visuele ep Solo is een samenwerking tussen de mysterieuze Subfiction, regisseur Vincent Boy Kars (Drama Girl, Independent Boy) en choreograaf Dalton Jansen (Black Birds, winnaar van o.a. Jonge Zwaan 2022). ‘Solo’ brengt de werelden van dans, film en muziek bij elkaar en reflecteert op onze hyper-individualistische samenleving. Centraal staat de vraag: ‘In hoeverre zijn wij als mens in staat werkelijk vrij te zijn?’ De vier tracks die het fundament van de film vormen zijn een combinatie van elektronische ambient en experimentele breakbeats. Gezamenlijk worden deze tracks zowel digitaal als op 10” vinyl, in een unieke hoes uitgebracht. 

De Rotterdamse elektronica-artiest Subfiction speelde afgelopen najaar zo’n beetje elk podium in Nederland plat als onderdeel van de afscheidstour van De Likt en verzorgde de aftershow van Ross From Friends in Bird. Tussendoor hostte Subfiction een eigen stage op Festival Downtown, waar internationale helden als Dorian Concept en Teebs door de artiest uitgenodigd werden. De officiële introductie kwam recent met de release van de eerste single ‘No Return’. Zowel de première als de show in Paradiso verkochten in rap tempo uit. 3 februari vindt het officiële release event in Theater Rotterdam plaats en in maart is Subfiction te zien op het Groningse festival Grasnapolsky.

Dit project wordt uitgebracht op Narrative Identity Records in samenwerking met On Track Agency. Solo is te beluisteren via deze link.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant