Door de opzet van het project van Waterleider leren kinderen afval op een creatieve manier in te zetten. Foto: pr
Door de opzet van het project van Waterleider leren kinderen afval op een creatieve manier in te zetten. Foto: pr

Leerlingen van basisschool het Landje gaan op creatieve wijze met afval om

Algemeen 1.140 keer gelezen

Rotterdam - Midden in het historische centrum in Rotterdam is bij OBS Het landje met 43 kinderen uit groep 5 tot en met 8 gestart aan een project in samenwerking met WaterLeider en kunstdocent Tessa Smal.

De leerlingen - die uitblinken in het handen uit de mouwen steken - gaan in 8 lessen aan de slag. De opdracht voor groep 5/6 is het bedenken en maken van een groene muur, van afval. Ook de groepen 7 en 8 zetten circulair materiaal in, maar dan om een waterbuffer met filter te bouwen en een opvoersysteem op basis van natuurmechanica. Op de laatste dag van de workshops worden de twee objecten gekoppeld.

Door deze opzet leren kinderen afval te waarderen en op een creatieve manier in te zetten. De liefde voor alles wat groeit en bloeit hoefden we ze niet te leren. Op de vraag ‘Wie houdt er van natuur?’ Gingen alle vingers omhoog!

In de eerste les kregen de fanatieke kinderen een introductie over klimaatadaptatie en stadsnatuur. Daarna mochten ze hun ideeën uitwerken met tekeningen. Sommigen spurtten gelijk al door naar de laatste fase waarbij de bouwwerken buiten aan de Schiedamse Vest worden getoond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant