De passage bij Kruidvat op een artist impression.
De passage bij Kruidvat op een artist impression.

Winkelcentrum Zuidplein viert vandaag het einde van de grote verbouwing

Algemeen 1.081 keer gelezen

Rotterdam - Het is vandaag (woensdag 25 januari) feest in Winkelcentrum Zuidplein. Na een grootscheepse verbouwing van twee jaar lang zal burgemeester Ahmed Aboutaleb het winkelcentrum om 16.00 uur officieel (her)openen. Vanaf 14.00 uur treden er al allerlei artiesten op.

Afgelopen twee jaar zijn entrees, passages, pleinen en inrichting sterk verbeterd. Het winkelcentrum heeft door het verwijderen van loopbruggen, realiseren van strakke hoge shopfronts, aangepast materiaalgebruik en bijzondere verlichting en meubilair een transparantere en frisse ‘look’ gekregen. Ook is het winkelcentrum uitgebreid met een nieuwe passage waarin circa 7000 vierkante meter winkeloppervlak is opgenomen. Begin 2024 wordt de aansluiting tussen het winkelcentrum en het metrostation nog verbeterd, waardoor bezoekers zonder barrière in en uit kunnen lopen. 

Vandaag is het vanaf 14.00 uur groot feest voor iedereen in het winkelcentrum in Rotterdam-Zuid. Er is een podiumprogramma met optredens van onder andere YouTube-ster SERA, Muziekgroep Sabroso, Gaia Aikman (de Nederlandse Tina Turner) en het Rotterdams Shantykoor. Er zijn diverse optredens en activiteiten voor kinderen door het centrum, waaronder een Meet & Greet met bekende figuren als Shaun ’t Schaap. Presentator Rajiv zal de middag aan elkaar praten en burgemeester Aboutaleb zal het winkelcentrum op spectaculaire wijze openen

Kijk hier voor het complete programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant