Jana Beranová. Foto: Johannes Odé
Jana Beranová. Foto: Johannes Odé

Tussen Zaagmolenbrug en Noorderbrug komt een kadegedicht geschreven door iemand uit de buurt

Algemeen 718 keer gelezen

Rotterdam - De kade tussen de Zaagmolenbrug en de Noorderbrug in het Oude Noorden wordt verfraaid met een kadegedicht. En alle buurtbewoners mogen iets insturen. Dat kan tot en met 14 februari, in april moet het gedicht aan de kade onthuld worden.

De bekende Rotterdamse dichter Jana Beranová selecteert het gedicht dat bij de kade zal worden aangebracht. Dat doet ze samen met Jiske Foppe van stichting Zoek naar Schittering, die vaker gedichten in de openbare ruimte produceert en Edwin de Voigt, festivaldirecteur van Het Noorderdicht. De Zoek naar Schittering en Het Noorderdicht werken samen aan de realisatie van dit  kadegedicht. Gemeente Rotterdam, programma Levendige stad financiert de realisatie.

Alle bewoners uit de Agniesebuurt, Provenierswijk, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier en het Oude Noorden mogen meedoen. Je kunt een gedicht insturen tot maximaal ongeveer acht korte regels. Er is geen verplicht thema. .De jury kan ervoor kiezen één regel uit je gedicht te selecteren als kadegedicht of het hele gedicht te gebruiken.

Stuur je gedicht of dichtregel naar kadegedicht@dezoeknaarschittering.nl en vermeld je naam en liefst ook een telefoonnummer.

Uit de krant