Dat is snel geaan!
Dat is snel geaan!

Hotel bij Zuidplein bijna klaar, bioscoop komt er ook aan

Algemeen 14.459 keer gelezen

Rotterdam - Het Ibis Styles-hotel bij Zuidplein en Rotterdam Ahoy is bijna klaar. Het nieuwe hotel van tien etages met 250 kamers is behoorlijk snel uit de grond geschoten. Dit jaar moet het hotel opengaan. In 2023 start ook de bouw van de nieuwe Pathé-bioscoop bij Ahoy. 

Een hotel in de directe omgeving was al lange tijd een wens van Ahoy. Zeker sinds het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage open zijn, is een plek om te slapen voor bijvoorbeeld bezoekers van congressen geen overbodige luxe.

Dit jaar start ook de bouw van de derde Rotterdamse Pathé-bioscoop tussen Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. De geplande bioscoop aan het Ahoyplein zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken.

Lees verder onder foto.


Artist impression met het nieuwe hotel en bioscoop.

Met de bouwwerkzaamheden bij Rotterdam Ahoy worden de volgende stappen in de voltooiing van Hart van Zuid gezet, een nieuw stadscentrum rondom Zuidplein. Eerder al werden er een theater en zwembad geopend, deze week (woensdag 25 januari) wordt de vernieuwing van het winkelcentrum gevierd en komende zomer moet de Gooilandsingel veranderd zijn in een aantrekkelijke boulevard voor voetgangers.

Uit de krant