Foto: Stichting HelemaalGroen
Foto: Stichting HelemaalGroen

Leo en Tea ruimen hun wijk Zevenkamp op

Algemeen 827 keer gelezen

Rotterdam - Leo Graper (63) woont in de wijk Zevenkamp waar veel bewoners al heel lang wonen, dat schept een band. Hij werkt als vrijwilliger bij de politie en steekt veel tijd in lokale zaken. Zwerfvuilrapen hoort daar nadrukkelijk bij, dit doet hij graag samen met buuf Tea (71). Lekker buiten bezig zijn vinden ze gezond voor lichaam en geest.

Zo’n drie jaar geleden ergerde Leo zich zo gruwelijk aan alles wat hij zag liggen in straten en sloten dat hij is begonnen met opruimen. Toen hij de App HelemaalGroen ontdekte heeft hij die enthousiast in gebruik genomen. Via een Nextdoor en Facebook oproep hebben nog meer mensen deze app ontdekt en zit Leo regelmatig met eenentwintig buren uit drie wijken bij elkaar om acties te bespreken en hun opruimrondes zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Doordat de straten erg breed zijn hebben ze veel lol om de groene kronkellijnen die op hun routekaart zichtbaar worden en doen lijken als of ze dronken waren..

Leo kan zien dat hij in 2022 ongeveer 150 km heeft opgeschoond en dat stemt hem vrolijk. Uit zijn contacten met buurtgenoten zijn weer nieuwe deelnemers voortgekomen. De gemeente stelt opruimmaterialen beschikbaar  https://goedbezig.rotterdam.nl/

De COOP aan het Jacob van Campenplein stelt haar opbrengst van de ingeleverde lege flessen dit kwartaal beschikbaar aan HelemaalGroen.

Uit de krant