Sinds 1995 is Martin Mans als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Foto: pr
Sinds 1995 is Martin Mans als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Foto: pr

Organisten luiden kerstperiode uit met concert in de Laurenskerk

Algemeen 732 keer gelezen

Rotterdam - Op dinsdag 27 december om 20.00 uur geven de bekende organisten Martin Mans en Gert van Hoef een eindejaarconcert op het indrukwekkende orgel van de Laurenskerk in Rotterdam. Op het programma staan improvisaties die de kerstperiode uitluiden en het nieuwe jaar tegemoet zien. 

Naast de meesterimprovisaties spelen beide organisten klassieke orgelwerken van J.S. Bach, Mozart en Vivaldi maar ook aan Feike Asma en Klaas-Jan Mulder wordt een ode opgedragen. 

Een concert in de Laurenskerk is een ware belevenis vanwege het orgel dat altijd weer weet te overweldigen. Het orgel heeft eindeloos veel registratiemogelijkheden waardoor het steeds anders klinkt. De Chamades (Spaanse trompetten) doen er qua volume nog een schepje bovenop. 

De organisten wisselen elkaar achter de klavieren af. Halverwege het concert is er een pauze waarin bezoekers de gelegenheid krijgen iets te nuttigen en een kijkje te nemen bij de geluidsdragers. De organisten zijn daar te vinden voor meet & greet. 

Lees verder onder foto.


Gert van Hoef. Foto: pr

Sinds 1995 is Martin Mans (1965) als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Naast organist is hij dirigent van enkele mannenkoren en vocale ensembles. Gert van Hoef (1994) speelt van jongs af aan orgel en is inmiddels een veelgevraagd organist geworden. In de zomer van 2018 heeft Gert zijn conservatorium afgerond.

Aanvang: 20.00 uur, deuren open 19.15 uur, in de Laurenskerk, Grotekerkplein 27. Reserveren: www.martinmans.nl of bel 06 25391903.

Uit de krant