Foto: FNV.
Foto: FNV.

Sinterklaasstaking bij Bijenkorf

Algemeen 529 keer gelezen

Rotterdam - Medewerkers van de Bijenkorf leggen maandag 5 december vanaf 12.00 uur het werk neer. Dit is de achtste dag in de stakingsgolf bij het warenhuis. Ook in Amsterdam houdt personeel een Sinterklaasactie. Dat meldt het FNV.

De medewerkers staken voor een beter salaris. Er moet minstens 10 procent bij. Ook moeten er afspraken komen over een uurloon van minstens 14 euro bruto per uur en over het meestijgen van de lonen met de inflatie (automatische prijscompensatie).

Dit keer vragen medewerkers van de Bijenkorf aan klanten van het chique warenhuis om uit solidariteit pas weer wat te kopen als er geen actie meer wordt gevoerd. ‘Medewerkers van de Bijenkorf houden van hun werk en helpen de klanten graag weer verder zodra zij zelf in de winkel zijn’, meldt FNV.

Linda Vermeulen, bestuurder FNV Handel: ‘De waardering voor het personeel ontbreekt. De directie, onder leiding van CEO Giovanni Colauto, weigert naar de mensen te luisteren. Het enige wat zij hebben gekregen is een kerstbal, een budgetcoach en een mini-loonsverhoging. Wij willen goede afspraken maken met de directie, zodat de medewerkers weer een normaal loon krijgen en kunnen rondkomen. En zodat mensen weer – langdurig - bij de Bijenkorf willen werken.’

Het is niet de eerste keer dan het personeel staakt. In oktober legden ze ook al het werk neer.

Uit de krant