Still uit het filmpje.
Still uit het filmpje.

Bijzonder filmpje van transport over water: in 10 minuten vaar je van Rotterdam naar Amsterdam!

Algemeen 2.629 keer gelezen

Rotterdam - We vonden een oud filmpje op YouTube over een transport over water van Rotterdam naar Amsterdam, Het is een timelapse waarin je binnen 10 minuten de hele route vaart, gemaakt van bijna 30.000 foto’s. Het filmpje is dan wel negen jaar oud, en gaat voor ons de verkeerde kant (die richting hoofdstad) op, maar toch is het hartstikke leuk om te zien!


In 2013 vertrok een speciaal transport over water van Rotterdam naar Amsterdam. Op 30 meter hoogte werd een timelapse camera geinstalleerd. Het transport volgt de prachtige oude vaarwateren van het Nederlandse polderlandschap. Beginnend bij de Rotterdamse Hefbrug in de Nieuwe Maas wordt via de Hollandse IJssel de Gouwe bereikt, waar bijzondere hefbruggen open gaan. 

Via de Oude Rijn passeren we Gouda, de pittoreske dorpjes langs de verschillende Weteringen vliegen voorbij. De ringvaart Haarlemmermeerpolder brengt ons richting Amsterdam om daar af te meren voor de brug bij de A10. We wachten tot de zon onder gaat. De brug gaat open. Wat volgt zijn unieke beelden; een vogelvlucht door het nachtelijke Amsterdam. 

De beelden zijn geschoten met een Canon 550d 18 Mpx camera met een interval van 3 seconden. In totaal werden er bijna 30.000 foto’s geschoten. Destijds mocht de film niet direct gepubliceerd worden en - zoals dat gaat - uiteindelijk vergeten. Maar hij staat dus gewoon op YouTube!

Uit de krant