Voor het eerst sinds de coronapandemie is het woensdag weer feest als de lichtjes van de kerstboom bij het stadhuis aangestoken worden. Foto: Peter Schmidt/Gemeente Rotterdam
Voor het eerst sinds de coronapandemie is het woensdag weer feest als de lichtjes van de kerstboom bij het stadhuis aangestoken worden. Foto: Peter Schmidt/Gemeente Rotterdam

Feest rond de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom bij het stadhuis van Rotterdam

Algemeen 2.001 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 7 december om 18.00 uur ontsteekt burgemeester Ahmed Aboutaleb de lichtjes van de kerstboom voor het stadhuis. Daarvoor zijn er vanaf 17.00 uur activiteiten zoals mini-concerten van de stadsbeiaardier en de stadsorganist. Tijdens het ontsteken van de kerstverlichting treedt het kinderkoor van ZangExpress op. Alle Rotterdammers zijn welkom.

Richard de Waardt (stadbeiaardier) en Adriaan Hoek (stadorganist) geven op 7 december allebei mini-concerten voordat de burgemeester de kerstverlichting ontsteekt. De stadsbeiaardier geeft vanaf 17.00 uur drie mini-concerten in de stadstuin. Gratis en zonder aanmelding te bezoeken.

In de Burgerzaal van het stadhuis kunnen de bezoekers meedoen met twee sing-a-long concerten van de stadsorganist, met medewerking van Marije Bierling. Deze concerten van 17.15 tot 17.30 uur en 17.45 tot 18.00 uur. Je kunt je van tevoren gratis aanmelden via Stadsmuziek.nl. Er is plek voor 150 personen per concert.

De kerstboom voor het stadhuis wordt verlicht met energiezuinige LED-lampjes. Daarnaast krijgt de kerstboom dit jaar weer een duurzame eindbestemming. Ontwerper Remko Verhaagen van ONZE fabriek gaat samen met de ONZE sociale werkplaats een unieke tafel maken van het hout van de kerstboom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant