De zogeheten glicebaan is voorzien van topkwaliteit synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen. Foto: Impressie Bijenkorf
De zogeheten glicebaan is voorzien van topkwaliteit synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen. Foto: Impressie Bijenkorf

Sprookjesachtig verlichte wintertuin met ‘schaatsbaan’ op dak van de Bijenkorf

Algemeen 4.580 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 16 december wordt het dak van de Bijenkorf Rotterdam veranderd in een sprookjesachtig verlichte wintertuin met een echte schaatsbaan. Nou ja echte, deze zogenoemde glicebaan is gemaakt van kunststof. Een maand lang kan je er komen zwaaien en zwieren en warme chocomel drinken voor € 10,- per persoon.

De bijzondere schaatsbaan wordt gerealiseerd in samenwerking met Zwitserland Toerisme. Het dak van de Bijenkorf wordt voor de gelegenheid dan ook in Zwitserse wintersfeer aangekleed, met een overdekt terras waar hapjes en drankjes geserveerd worden. 

De Rotterdamse Dakendagen, die zich inzet voor het optimaal benutten van de daken van de stad, heeft ondersteund bij de realisatie van dit project. Het Nederlandse sportmerk voor vrouwen Goldbergh, dat dit seizoen een wintersportcollectie lanceert die geïnspireerd is op Zwitserland, heeft gezorgd voor de kleding van de medewerkers op het dak. 

Duurzamer
Op 15 december om 17.00 uur wordt de glicebaan officieel geopend door de storemanager van de Bijenkorf Rotterdam Ronald Luyben en Armando Troncana, directeur Zwitserland Tourisme Benelux. Members van de Bijenkorf en een aantal andere genodigden mogen na afloop van de openingsact als eersten onder de sterren schaatsen op de 12 x 12 meter grote schaatsbaan. De baan is ontworpen voor professionele schaatsers en voorzien van topkwaliteit synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen.

De schaatsbaan onder de sterren is er van 16 december 2022 tot en met 13 januari 2023 en is dagelijks geopend van 12.30 tot sluitingstijd winkel (wisselend van 19.00 - 21.00 uur). Toegang tot het dak kost 10 euro voor 45 minuten, inclusief huurschaatsen (eigen schaatsen niet toegestaan). Maar ook voor niet-schaatsers is het heerlijk toeven op het dak. Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding. 

Kaartverkoop
Members van de Bijenkorf hebben als eerste toegang tot de kaartverkoop. Je kunt jezelf kosteloos aanmelden als member via deBijenkorf.nl, en via de Bijenkorf App. Kaarten worden verkocht via deze link.

Uit de krant