Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen en het met eigen ogen te bekijken. Foto: pr
Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen en het met eigen ogen te bekijken. Foto: pr

Herkansing voor foto-expositie 100 jaar IJsselmonde mobiel

Algemeen 480 keer gelezen

Rotterdam - Van donderdag 8 t/m dinsdag 13 december is er een herkansing om in de tijdmachine van Insula Mundi stappen door de foto-expositie in Bibliotheek IJsselmonde aan Herenwaard 15 te bezoeken.

Hoe het er toen uitzag? Denk om te beginnen de Brienenoordbrug maar even weg. De ‘Rijksweg’ van Dordrecht naar Rotterdam was in de jaren twintig / dertig van de vorige eeuw alleen maar een  landweg vol paardendrollen.
Via de Burgemeester van Slijpelaan - voor de annexatie van IJsselmonde door de gemeente Rotterdam - heette deze Kreekweg, en de latere Stadionweg (denk ook het stadion even weg) ging deze richting Maasbruggen.

Lees verder onder foto.

Foto: pr

De expositie omvat ruim 200 foto’s. We zien het straatbeeld met straatventers, zoals de melkboer, bakker, groenteboer, schillenboer en hun vervoersmiddelen (handkar, hondenkar, paard en wagen, kerrie, auto).
Ook zien we de Maas met veerpont, parlevinkers, stoomboten, de Zalmvisserij en op het moment (in 1929) dat deze geheel is dichtgevroren! Daarnaast uitstapjes van de vele verenigingen, clubs, zangkoren, schoolklassen en (in deze tijd) De Wijkbus.

Uit de krant