Vluchtelingen koppelen aan Rotterdammers voor vriendschappelijk contact. Foto: Annelore van Herwijnen
Vluchtelingen koppelen aan Rotterdammers voor vriendschappelijk contact. Foto: Annelore van Herwijnen

Buddy to Buddy Rotterdam koppelt vluchtelingen aan stadsgenoten

Algemeen 552 keer gelezen

Rotterdam - Al meer dan zeven jaar koppelt Buddy to Buddy vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar voor vriendschappelijk contact. Vijf keer per jaar de organisatie een matchingsronde van vier maanden waarbij buddy’s worden gekoppeld op basis van gedeelde interesse en hobby.

Op 14 december begint een nieuwste matchingsronde. Buddy to Buddy is nog op zoek naar nog meer enthousiaste Rotterdammers die de wereld van een vluchteling willen verbreden.

Het vraagt niet meer dan een uurtje per week die de koppels zelf kunnen inplannen. Daarnaast worden er veel leuke en informatieve activiteiten georganiseerd om deze nieuwe relaties te ondersteunen. Hiermee wordt de eenzaamheid onder vluchtelingen tegengegaan.

Lees verder onder foto.

 Op 14 december begint een nieuwste matchingsronde. Foto: Annelore van Herwijnen

Buddy to Buddy Rotterdam
“Wij koppelen inmiddels in dertien verschillende steden vluchtelingen aan inwoners op basis van gelijkgestemde interesses”, aldus Dunya Ressang van Buddy to Buddy. “Met succes, want bekend maakt bemind. Zo hebben we de laatste jaren het Appeltje van Oranje en de Brouwer Vertrouwensprijs gewonnen. Nadat we in Rotterdam een aantal succesvolle pilotrondes hebben georganiseerd onder de landelijke organisatie, hebben we nu de lokale stichting Buddy to Buddy Rotterdam opgericht, zodat we nog meer verschil kunnen maken in onze stad. Wij werken samen met de Gemeente Rotterdam en verschillende andere Rotterdamse organisaties om zo in deze stad te groeien en bloeien.”

Meer informatie is te vinden op www.buddytobuddy.nl/rotterdam 

Uit de krant