(foto: Carel van der Poel)
(foto: Carel van der Poel)

Burgemeester komt belofte na en opent Durum Evi

Rotterdam - Burgemeester Aboutaleb heeft maandag 11 juni restaurant Durum Evi op de kop van de Mathenesserweg geopend. Enige maanden geleden had de burgemeester al een rondje Mathenesserweg gedaan om met eigen ogen te zien dat de straat aardig opgeknapt is en de revitalisering vordert en toen ook een bezoekje gebracht aan het betreffende restaurant dat op dat moment druk in een grootse verbouwing zat.


Aboutaleb beloofde de ondernemer dat hij, zodra het restaurant met de verbouwing gereed was, hij terug zou komen en de officiële opening zou doen.
En als Aboutaleb iets belooft, komt hij dat na. Na de opening heeft hij met de pandeigenaar, de aannemer, medewerkers van Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en het team Stadsmarinier dat hier de afgelopen periode mee bezig was, gezamenlijk gegeten. 

Inmiddels is de Mathenesserweg volgens betrokkkenen goed opgeknapt; regelmatig wordt er met bewoners rond de tafel gezeten en overlegd. Winkels worden opgeknapt of omgezet naar woningen, foute zaken zijn aangepakt en straatmeubilair als fietsnietjes in overleg geplaatst. De koppen van de Mathenesserweg zijn ingevuld met restaurant van kwaliteit. "We gaan de goede kant uit en dat is ook voor bezoekers, bewoners en ondernemers zichtbaar."
De uitspraak van de burgemeester dat de verpauperende Mathenesserweg zou worden aangepakt en opgeknapt, is dankzij de opening van Durum Evi in daden omgezet.

Meer berichten