De Wilhelminapier is een van de locaties die tijdens de Dag van de Architectuur in de schijnwerpers wordt gezet. (Foto: Iris van den Broek)
De Wilhelminapier is een van de locaties die tijdens de Dag van de Architectuur in de schijnwerpers wordt gezet. (Foto: Iris van den Broek) (Foto: )

De Rotterdamse uitgaanstips van komende week!

Donderdag
14 juni

20.30 uur Missie zkt. Massa
Een rauwe theatervoorstelling vol met energie, humor en live muziek over de kloof tussen idealen en de werkelijkheid.
Kantine Walhalla

Vrijdag
15 juni

Pilgrim Harbour Festival
Historisch Delfshaven en haar geschiedenis vormen het decor voor zowel de Rotterdamse cultuur als traditionele wereldculturen. Verwacht optredens van de beste muzikanten van over de hele wereld.
Historisch Delfshaven

20.00 uur The War of The Worlds
Moderne variant van de bekende rockmusical uit 1978 waarbij bloederige, driepotige wezens van Mars de mensheid op aarde komen uitroeien. Bijzonder is dat er gebruik wordt gemaakt van originele samples van de lp's en videobeelden uit 1978.
Nieuwe Luxor Theater

Zaterdag
16 juni

Dag van de Architectuur
Gedurende dit weekend leer je bepaalde gebieden in Rotterdam beter kennen aan de hand van openstellingen, wandelingen en gebouwrondleidingen. Dit jaar zijn het Maritiem District, Hoboken en de Wilhelminapier aan de beurt.
Diverse locaties

16.00 uur Sodade Festival
Leer de muzikale diversiteit van de Kaapverdische Eilanden kennen. Met live performances van (inter)nationale artiesten, heerlijke eetkraampjes, workshops en dans wordt het een gezellig weekend.
De Doelen

20.15 uur Paradijsvogels
Al jarenlang laten dichters en componisten zich inspireren door vogels in de natuur. Maak je klaar voor een bijzondere vorm van koorzang. Zangeres Ntjam Rosie neemt je mee door de natuur met prachtige klanken en filmbeelden uit omgeving Rotterdam.
Laurenskerk

Zondag
17 juni

14.00 uur Dans in het Nieuwe Stadspark – Ballroom Salon
Tijdens deze danssalon kunnen zowel beginners als gevorderden de voetjes van de vloer gooien. De middag begint met een workshop en daarna kan er vrij gedanst worden op live muziek.
Stadspark Grotekerkplein

16.30 uur Melk & Dadels
Neem een kijkje in het leven van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices die tussen de verwachtingen van hun ouders en die van de Nederlandse maatschappij leven. Met persoonlijke verhalen geven ze je een beter inzicht in beide culturen.
Theater Rotterdam Schouwburg

14.00 uur Vaderdag Rondleiding Rotterdam
Loop samen met je vader de stadswandeling door Rotterdam-Noord en maak een tussenstop bij bierbrouwerij Noordt voor een lekker pilsje. Papa's mogen deze dag gratis mee.
Vertrek vanaf Rotterdam CS

Maandag
18 juni

20.00 uur The Hodgetwins – No Filter Tour
Niet alleen online, maar ook in het echt is deze Amerikaanse tweeling om te gieren. Met hun edgy, ongefilterde komedie worden je buikspieren deze avond flink getraind met al het lachen.
LantarenVenster

Woensdag
20 juni

20.00 uur Theaterlezing: I'M Lijfboek
Isa Hoes en Medina Schuurmans verbreken de taboesfeer rondom ouder worden en de overgang. Ze spreken over veranderingen in het lijf, hoofd en hart.
Bibliotheektheater

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten