Rotterdamse motorcrossers willen locatie voor offroad rijden

Rotterdam - Er is in de omgeving van Rotterdam grote behoefte aan een legale locatie voor offroad rijden voor (cross)motors. Nu zijn er onveilige en illegale situaties en dat moet stoppen, vinden rijders zelf.

Door Gerrit van Loon

Onder de naam Meifesto Twowheels (bekend van motorvlogfilmpjes op YouTube) is een petitie gestart. De onveilige en illegale situaties zijn onnodig, omdat er meer dan voldoende ruimte is om een goede locatie te creëren, wordt er gesteld. "De petitie is gestart uit een onderliggend probleem. Vorig jaar werd er in de buurt van Barendrecht en Lombardijen veel illegaal gecrosst over onverharde looppaden. Tot irritatie van voetgangers en hondenuitlaters daar", vertelt Marco van Meifesto Twowheels. "Al snel kon geen enkele offroadachtige motor daar nog rondrijden zonder gestopt te worden door de politie."

Omdat in de omgeving niet legaal offroad gereden kan worden is men afhankelijk van een auto met trekhaak en aanhangwagen om ergens te komen waar het wel mag. "Alle onverharde wegen zijn tegenwoordig voorzien van een mooie laag asfalt, waarmee zelfs de kleinere dienstwegen niet meer gebruikt kunnen worden", aldus Marco die een aangewezen locatie als oplossing ziet. "Mensen kunnen dit dan legaal en in de directe omgeving doen en het voorkomt illegaal crossen."

Meer berichten