Het Reggae Festival in het Kralingse Bos gaat niet door. Archieffoto
Het Reggae Festival in het Kralingse Bos gaat niet door. Archieffoto

Het Reggae Festival krijgt na klachtenregen van dit jaar geen plek meer op Evenementenkalender 2023

Algemeen 1.132 keer gelezen

Rotterdam - Het Reggae Festival in Rotterdam gaat komende zomer niet door. Na een nieuwe wanprestatie met een editie vol klachten afgelopen zomer valt het doek voor het evenement in het Kralingse Bos. Rotterdam Festivals heeft het Reggae Festival géén plek op de Evenementenkalender 2023 gegeven.

De editie van 2022 verliep chaotisch, bezoekers klaagden steen en been over de lange rijen bij verkooppunten en het weinige personeel. Die klachten kwamen bovenop een waarschuwing die het festival al eens had gekregen toen het Park bij de Euromast nog de thuishaven was. Ook toen waren er veel klachten, vooral over het gebrek aan eetkraampjes. Die opeenstapeling komt het festival nu duur te staan.

Vandaag werd bij de presentatie van de Evenementenkalender 2023 van Rotterdam Festivals ook duidelijk dat de Halve Marathon van Rotterdam in 2023 niet terugkeert. Het hardloopevenement was vorige zomer de afsluiter van de World Police & Fire Games in Rotterdam en wilde een jaarlijks terugkerend evenement worden. Dat gaat niet door omdat door onder meer grootschalige werkzaamheden aan de Roseknoop de belasting van andere verkeersaders in de stad (de Coolsingel bijvoorbeeld) te groot wordt naast de evenementen die er al in de stad zijn.

Uit de krant

Uit de krant