Het huisorkest van de Rotterdamse Artiesten Club (RAC). Foto: pr
Het huisorkest van de Rotterdamse Artiesten Club (RAC). Foto: pr

Rotterdamse Artiesten Club is nu te vinden in Ommoord

Algemeen 885 keer gelezen

Rotterdam - Ze bestaan al 38 jaar en willen dat graag nog heel lang volhouden. Bij de Rotterdamse Artiesten Club (RAC) komen wekelijks musici, artiesten en donateurs bij elkaar om een muzikale middag door te brengen met elkaar. Onlangs verhuisden zij met hun bijeenkomsten naar Restaurant Vers in de Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 156 in Rotterdam Ommoord (Prins Alexander). De club hoopt dat veel nieuwe leden en donateurs zich zullen melden.

Door Annemarie van der Ploeg

“In Restaurant Vers kunnen we uitbreiden, omdat het allemaal wat ruimer en toegankelijker en de akoestiek beter is dan op onze oude locatie”, vertelt Margot van Tilborg, voorzitter van de RAC en zangeres. “We zijn er heel blij mee!”

Nieuwe leden uit de muziekwereld en donateurs zijn van harte welkom. “We hopen ook op wat jongere leden. Er is een ballotagecommissie maar we zijn niet zo moeilijk. We komen elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar. Op de laatste maandag van de maand is dat ’s avonds van 20.30 tot 23.00 uur. Mensen die lid of donateur willen worden mogen twee keer vrijblijvend komen kijken en luisteren.”

John Anders, verantwoordelijk voor de PR, gastheer op de avonden en goochelaar, vult aan: “Er zijn veel bekende mensen lid van de RAC geweest. Onze beschermheer is André van Duin. De middagen zijn gezellig met huisorkest en iedereen kan een drankje nemen en een dansje maken. Op de maandagavonden aan het eind van de maand zorg ik altijd dat er een artiest van buitenaf is.”

Ap van den Arend, secretaris van de club en muzikant. “De middagen zijn een soort sociale ontmoetingen waarbij mensen ook kunnen musiceren. Muziek maken is een vorm van communicatie; daar heb je geen taal voor nodig. Ik speelde vaak in het buitenland en kende de taal niet maar ik kon toch met de jongens daar spelen en dat is heel leuk. Op de school van mijn kleinzoon van 4 heb ik op de accordeon gespeeld en er ging een wereld open voor die kinderen, dat ik zo veel herrie maakte met die instrumenten zonder stekker of computer. Wij vermaken bij de club nog analoog, zonder computers en effecten.”
Henk Schouten doet de social media en is muzikant. “Ik maak ons tweemaandelijks magazine met allerlei wetenswaardigheden over de club en hou de website bij.
Meer informatie op de website www.rotterdamseartiestenclub.nl

Uit de krant

Uit de krant