De eerste zaalwedstrijden van nieuwe seizoen gaan op 26 november beginnen. Foto: pr
De eerste zaalwedstrijden van nieuwe seizoen gaan op 26 november beginnen. Foto: pr

RKC Rotterdamse Korfbal Club WION trapt volgende week jubileumjaar af

Algemeen 1.385 keer gelezen

Rotterdam - RKC (Rotterdamse Korfbal Club) WION bestaat 1 november 2023 90 jaar. Dus reden voor een feest. Als op zaterdag 26 november de eerste zaalwedstrijden van het nieuwe seizoen beginnen, zal ook de aftrap naar het jubileumjaar plaatsvinden.

Door Annemarie van der Ploeg

“Op zaterdag 26 november, rond 15.15 uur zal de aftrap plaatsvinden in ons complex aan de Max Planckplaats 300 in Rotterdam Ommoord. Ons eerste team heeft dan net gespeeld en dan zijn er hopelijk lekker veel mensen aanwezig”, legt één van de voorzitters, Jokus Stapersma, uit. “We presenteren dan officieel het vignet van WION wat komend jaar gebruikt gaat worden. Eén van onze leden heeft een prachtig logo gemaakt met het cijfer 90 en de desbetreffende jaartallen 1933 en 2023.”

Lees verder onder foto.

De WION sporthal. Foto: pr

Op 1 november 1933 is de korfbalvereniging begonnen dus op 1 november 2023 bestaat deze 90 jaar. “Rondom die tijd gaan we uitgebreid feest vieren. In de loop van het jaar besteden we hier uitgebreid aandacht aan. We willen ook de scholen erbij betrekken.”

Plannen voor het jubileum worden momenteel nog verder uitgewerkt. Stapersma: “We hebben er een aantal vergaderingen aan gewijd en met een tiental mensen zijn de taken verdeeld. Het jubileumprogramma zal variëren van feestavond tot officiële receptie en er staat een schoolkorfbaltoernooi met scholen uit de buurt gepland. Er zijn al scholen die hebben gezegd graag mee te willen doen.”

Lees verder onder foto.

Een WION familiedag van de Kangoeroetjes. Foto: pr

Kangoeroetjes
“We hopen natuurlijk dat het een leuk evenement wordt op woensdag 1 november 2023. Het weekend ervoor is de receptie en het weekend erna is er een microkorfbaltoernooi. Dus echt een feest voor de kangoeroetjes, onze jongste leden, tot en met de senioren. We kijken of ook diegenen die ook op ons complex actief zijn mee kunnen doen met feestvieren.”

Senioren Sportief
“Er is ook een groep ouderen, die hier twee ochtenden in de week sport, Senioren Sportief. Zij zijn ook lid van WION”, vervolgt Stapersma. “Het is ook ons motto dat je, ook al ben je 70 of wat ouder, toch in beweging kan blijven. Wij willen ‘Sport Thuis’ in de wijk zijn. We hebben hele goede contacten met Sport Support, die allerlei sportverenigingen ondersteunt, en met het Sportbedrijf, dat is ingehuurd om in Rotterdam alle sportcomplexen en velden goed te regelen.”

“Onze kerntaak blijft het korfbal, maar we doen ook meer. Rotterdam probeert iedereen in beweging te krijgen, van jong tot oud, en daar proberen wij ook invulling aan te geven”, besluit Stapersma.

Meer informatie over WION is te vinden op wion.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant