Foto pr
Foto pr

Onderzoek: Rotterdam is de meest toiletvriendelijke stad van Zuid-Holland

Algemeen 1.281 keer gelezen

Rotterdam - Volgens een onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting en de HogeNood-app is Rotterdam de meest toilet-vriendelijke stad van Zuid-Holland. Landelijk staat onze stad op de vijfde plek, een plaatsje hoger dan vorig jaar. Rotterdam krijgt in het onderzoek een rapportcijfer van 7,3.

In de ranglijst van Zuid-Holland komen Gorinchem en Noordwijk achter Rotterdam op de tweede en derde plek. Landelijk is Veere in Zeeland de beste plek om hoge nood te hebben, gevolgd door Utrecht en Schiermonnikoog.

Woordvoerder Ivo Thonon van de Maag Lever Darm Stichting: “Rotterdam vroeg ons twee jaar geleden: ‘Wat moeten we doen om bij de top te blijven horen?’ Blijkbaar hebben ze daar gehoor aan gegeven. Ze blijven de nummer één van Zuid-Holland en zijn zelfs één plek gestegen op de landelijke lijst. Hiermee zijn ze de nummer 5 in Nederland. Dat is knap, want de Rotterdamse Zeiknota dateert alweer van 2017.”

In het onderzoek is gekeken naar zaken als het aantal inwoners per toilet, de toegankelijkheid (urinoirs krijgen minder punten dan zittoiletten, (rolstoel)toegankelijke toiletten krijgen de meeste punten), de spreiding over de gemeente, het aantal openbare toiletten ten opzichte van het aantal opengestelde en het beleid van de gemeente. Zelf gegevens kunnen toevoegen aan de HogeNood-app levert ook extra punten op.

De Maag Lever Darm Stichting rangschikt elk jaar alle gemeenten in samenwerking met de HogeNood-app. Deze app maakt meer dan 8000 toiletten in Nederland vindbaar. 

Je kunt het complete onderzoek hier vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant