Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Tunnel Rotterdam Centraal wordt eenmalig een speciale fietslamptunnel

Algemeen 1.434 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente Rotterdam en de Fietsersbond toveren eenmalig de fietstunnel bij Rotterdam Centraal om tot fietslamptunnel. Aan alle fietsers zonder licht worden donderdag 8 december gratis lampjes uitgedeeld. Er komt ook een stand waar mensen hun kapotte verlichting gratis kunnen laten repareren.

De gemeente richt zich in een nieuwe campagne over fietsverlichting speciaal op jongeren. Jongeren hebben in verhouding minder vaak verlichting aan dan ouderen. De gemeente wil daarom jongeren bewust maken van de risico’s en met hen in gesprek. Dat doet de gemeente dit najaar onder andere via een online-samenwerking met bekende Rotterdamse TikTok’ers. Ook is de campagne ‘Fietslampen aan’ zichtbaar op scholen en straat en rijdt er een promotieteam door de stad om gratis lampjes uit te delen.

Wethouder Vincent Karremans: ‘Als je zonder licht op je fiets stapt, loop je minimaal twee grote risico’s: je bent niet zichtbaar en wordt door een auto of andere weggebruiker van je fiets gereden. Óf je komt een handhaver tegen en krijgt een boete van 60 euro. Kortom, voor je eigen veiligheid en je portemonnee kun je maar beter de moeite nemen om je als fietser goed te verlichten.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant