Eigenaar Claudio van Capri IJssalon laat zien hoe versgemalen fruit wordt verwerkt in ijs. Basisschool De Provenier
Eigenaar Claudio van Capri IJssalon laat zien hoe versgemalen fruit wordt verwerkt in ijs. Basisschool De Provenier

Kinderen van De Provenier inspecteren het ijs van Capri IJssalon

Algemeen 637 keer gelezen

Rotterdam - Kleuters van de Rotterdamse basisschool De Provenier gingen donderdag 20 oktober op inspectiebezoek bij Capri IJssalon aan de Karel Doormanstraat. Dat het buiten 14 graden was en regende, bracht de kleuters niet van de wijs. Eigenaar Claudio moest de kritische consumenten een demonstratie geven en kreeg een spervuur van vragen te verwerken. Ook controleerden de kinderen van 4 tot 6 jaar of het ijs van Capri, anders dan ijs uit de supermarkt, van vers fruit wordt gemaakt. 

Na afloop ‘eisten’ de kinderen dat ze het ambachtelijk gemaakte ijs nog even mochten testen op smaak. Overtuigd van de topkwaliteit ging eigenaar Claudio daar uiteraard mee akkoord. De kinderen proefden inderdaad vers fruit in het ijs en gaven de zaak een 10 als rapportcijfer. Nadat ze de eigenaar hadden gewaarschuwd dat hij binnenkort weer een inspectie kon verwachten, gingen ze tevreden schoolwaarts. Gelukkig voor de eigenaar brachten de kleuters geen kosten in rekening voor de inspectie.

De kinderen van basisschool De Provenier bezoeken vaker ondernemers en instellingen in de stad. De school neemt de nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben als uitgangspunt voor het onderwijs. Daarom gaan de kinderen veel op onderzoek uit en de stad biedt daar uitstekende mogelijkheden toe. Op basisschool De Provenier leren kinderen dus niet alleen uit een boek of van een digibord of iPad, maar vooral ook door te ervaren hoe dingen in het dagelijkse leven werken. De kleuters die bij Capri IJssalon op bezoek gingen, hadden op school bijvoorbeeld al geleerd waar je water allemaal voor nodig hebt in het leven, waar je water wel en niet mee kan mengen en hoe dat precies werkt. Daar sloot dit (inspectie)bezoek goed bij aan.

Uit de krant