Foto: Frank Hanswijk
Foto: Frank Hanswijk

Bijenkorf krijgt lavendeltuin met bijen op het dak

Rotterdam - Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf planten samen een lavendeltuin op het dak van dit iconische warenhuis aan de Coolsingel. Ruim 3.000 planten komen er te staan, om een zee van paarse, geurige bloemen te creëren. De tuin moet niet alleen een toevluchtsoord voor mensen worden, maar ook voor bijen.

Gedurende de maand juni, de Rotterdam Architectuur Maand, zal de tuin ieder weekend te bezoeken zijn binnen de openingstijden van de Bijenkorf. Het premièreweekend vindt plaats tijdens de Rotterdamse Dakendagen op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Dan mogen de bezoekers van het festival als eerste het dak op.

Daken en bijen zijn geen onbekende combinatie: veel imkers houden bijenkolonies op het dak. Hoog boven de drukte van de stad kunnen de bijen zich in alle rust nestelen. De Bijenkorf trekt zich het lot van de bij al langer aan. Het warenhuis heeft daarom samen met partners het initiatief The Pollinators gelanceerd, een platform dat zich in Nederland inzet voor de bij en haar leefomgeving.
 

Meer berichten