Oude sjaals van, in dit geval, Excelsior en Feyenoord, worden samen één trui. Foto: pr
Oude sjaals van, in dit geval, Excelsior en Feyenoord, worden samen één trui. Foto: pr

Together Sweater: oude voetbalsjaals worden warme trui

Algemeen 871 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse stichting You’ll Never Walk Alone heeft oude voetbalsjaals van fans ingezameld om er unieke, handgemaakte supporterstruien van te maken. De opbrengst van de truien gaat naar het Leger des Heils. De sjaals worden door de vrouwen van stichting Wijkatelier op Zuid in de Afrikaanderwijk gemaakt. Het initiatief heeft de toepasselijke naam Together Sweater gekregen.

Initiatiefnemer Sander van Muijen vertelt: “Elke trui is uniek en gemaakt uit supporter-sjaals. Sjaals die wat meemaakten. Truien met een ziel. Ons doel is om samen Rotterdammers niet in de kou te laten staan. Daarnaast verdienen de makers wat bij. Zo maken we met elke verkochte trui onze stad een beetje warmer. Vandaar: Together Sweater.”

Het idee van de Together Sweater kwam eind 2019 tot stand, nadat vijf vergeten voetbalsjaals van de zolder van Sander op moeders naaimachine worden omgetoverd tot warme supporterstrui. De trui krijgt zijn draagdebuut bij de wedstrijd Feyenoord-PEC Zwolle. De reacties op de trui zijn daar zo positief, dat het idee van Together Sweater vorm krijgt. 

Rond september 2020 ontwikkelt een talentvolle ontwerpster met de initiatiefnemer het definitieve patroon voor de trui, die wordt overgedragen aan de Rotterdamse naaisters in het Wijkatelier op Zuid. Helaas komt het project dan stil te liggen. Corona zorgt voor een sluiting van de stadions en de collecte van sjaals stokt. Gelukkig komt er eind 2021 een flinke donatie voetbalsjaals van supportersverenigingen, waarmee de productie echt op gang komt. Dat het concept aanslaat, blijkt wel uit het feit dat de eerste truien al tijdens de voorverkoop uitverkopen. De opbrengst gaat naar het Leger des Heils.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant