De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen  Foto: Uitagenda Rotterdam / Brian van Rensen
De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen Foto: Uitagenda Rotterdam / Brian van Rensen

Rotterdamse Popweek 2022 blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit

Algemeen 753 keer gelezen

Rotterdam - Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november staat Rotterdam weer bol van de popmuziek tijdens de 10de editie van de Rotterdamse Popweek. Tien dagen lang wordt Rotterdam overspoeld met optredens, waarbij evenementen, artiesten en podia op inspirerende wijze laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

De Rotterdamse popscene is bruisend en levendig en verdient het om tijdens de Popweek, de enige week die 10 dagen duurt, flink in de schijnwerpers te staan. Dit wordt tijdens deze 10de editie weer als vanouds gedaan met onder andere een aantal Popweek Specials en een vol programma die de muziekscene laat schitteren. Na twee jaar coronapandemie is ook de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz in Rotown terug, waarmee de muzikale week wordt geopend.

Sinds de eerste editie is de Rotterdamse Popweek uitgegroeid tot een festijn met ruim 800 optredens, 200 events op 120 locaties. Alles georganiseerd door de makers en organisatoren in de stad zelf. 

Ook dit jaar staar er een vol programma in de planning. Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site, die regelmatig wordt aangevuld. De lijst met Popweek Specials wordt binnenkort bekend gemaakt.

Uit de krant