De softbalsters van Neptunus hebben in dit eerste jaar overduidelijk aangetoond in de hoofdklasse thuis te horen. Foto: Kitty Dirksen
De softbalsters van Neptunus hebben in dit eerste jaar overduidelijk aangetoond in de hoofdklasse thuis te horen. Foto: Kitty Dirksen

Topprestaties softbalsters Neptunus in hun eerste jaar in de hoofdklasse

Algemeen 1.109 keer gelezen

Rotterdam - Na 36 wedstrijden is er een einde gekomen aan de reguliere competitie fastpitch softbal in de hoofdklasse dames. Een competitie waarin Neptunus dit seizoen haar debuut maakte.

Door het grote niveauverschil tussen de eerste klasse en de hoofdklasse, is het meer regel dan uitzondering dat teams die promoveren dat hooguit één seizoen volhouden en dan direct weer terug naar de lagere klasse kunnen. Lukt het wel om zich staande te houden, dan is dat over het algemeen in een ondergeschikte rol.

Dat gold niet voor Neptunus. Aan de Abraham van Stolkweg zijn topprestaties geleverd. In de eindrangschikking werd beslag gelegd op de vierde plaats, op slechts twee punten achterstand van nummer drie.

Verder kwam het team als eerste promovendus sinds lange tijd aan een positieve eindscore in het aantal gewonnen/verloren wedstrijden. Er werden 19 wedstrijden gewonnen, er gingen er 17 verloren. Van die verloren wedstrijden was er slechts één waarbij de zogenoemde ‘mercy rule’ van toepassing was. Deze regel is van toepassing als één van de teams in de wedstrijd een grote achterstand heeft. Over het algemeen gaat het om een verschil van gemiddeld 7 punten of meer.

Nog een prestatie waar het team uitstekend mee heeft gescoord, is het aantal veldfouten: over 36 wedstrijden gemeten, waren dat er slechts 31. Minder dan één per wedstrijd. Een score waarmee je thuis kunt komen.

Enkele persoonlijke scores die niet onvermeld mogen blijven zijn: Eva Voortman, goed voor 29 gestolen honken en 175 strike-outs en Libby Sugg, goed voor 8 homeruns. Ook schakelde Libby Sugg (de achtervanger van het team) maar liefst 14 van de 22 tegenstanders bij steelpogingen uit. 

(Tekst: Herman Hiemstra)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant