Het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein is groter en duurzaam. Foto: Eric Fecken
Het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein is groter en duurzaam. Foto: Eric Fecken

Nieuwe Sports Building van Erasmus Universiteit Rotterdam ingewijd

Algemeen 965 keer gelezen

Rotterdam - Op donderdag 29 september is het nieuwe Sports Building op campus Woudestein feestelijk geopend. De dag werd sportief ingeluid met een avontuurlijke hindernisbaan van het oude naar het nieuwe sportgebouw. 

In de middag spraken bestuurders en sporters onder leiding van profvoetballer, podcastmaker en alumnus Bart Vriends over het belang van deze duurzame sportaccommodatie voor studenten, medewerkers en (top)sporters. Ellen van Schoten, lid College van Bestuur Erasmus Universiteit, en Martijn de Haas, Penningmeester van Stichting Erasmus Sport, verrichtten samen met sporters de openingshandeling. 

“Met deze duurzame en hypermoderne sportfaciliteit op onze campus stimuleren we studenten en medewerkers meer te bewegen en geven we invulling aan de transitie naar een levendige internationale campus”, aldus Ellen van Schoten.

Duurzaam gebouw
Voornaamste reden voor de nieuwbouw was het groeiend aantal leden van Erasmus Sport, dat in de afgelopen acht jaar toenam van 4.000 naar 11.000 sportpashouders. Het voormalige gebouw uit 1969 was bovendien gedateerd en vereiste veel onderhoud.

Duurzaamheid stond centraal bij de bouw van het nieuwe Sports Building, geheel in lijn met de ambitie van de EUR om een van de meest duurzame universiteiten van Nederland te worden. Het gebouw is volledig energieneutraal door gebruik van zonnepanelen en aansluiting op de warmte-koudeopslag van de campus. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van gerecyclede bouwmaterialen. Zo zijn de kenmerkende houten wandpanelen hergebruikte vloerdelen uit een oude sporthal in Eindhoven.

Meer ruimte en optimale sportfunctionaliteit
Met drie grote wedstrijdhallen, twee trainingszalen en een uitgebreide fitnessgelegenheid biedt het nieuwe Sports Building de sporters meer ruimte en betere faciliteiten. Bovendien is het nieuwe gebouw zo bedacht dat het optimaal multifunctioneel inzetbaar is voor de ruim 50 sporten die Erasmus Sport aanbiedt.

“We hebben nu een extra wedstrijdhal, inclusief tribune voor 250 toeschouwers. Waar onze sportverenigingen eerst een zaaltje moesten afhuren elders in de regio Rotterdam, kunnen ze nu vaker sporten op de campus, mét publiek erbij”, aldus Jon de Ruijter, directeur van Stichting Erasmus Sport.

Iconisch onderdeel van het gebouw is de binnenstraat, een lichte hal met veel groen die de twee delen van het gebouw met elkaar verbindt. Deze overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant