Rotterdams gezaagd hout krijgt op de Stadhoutmarkt krijgt een tweede leven als plank. Foto: pr
Rotterdams gezaagd hout krijgt op de Stadhoutmarkt krijgt een tweede leven als plank. Foto: pr

Nieuw leven voor omgezaagde Rotterdamse bomen bij Buurman Rotterdam

Algemeen 1.013 keer gelezen

Rotterdam - Buurman Rotterdam organiseert een stadshoutmarkt. Op deze markt biedt zij planken aan van Rotterdams hout. Rotterdamse bomen worden door Buurman verwerkt tot prachtige planken in plaats van ze te versnipperen wat normaliter gebeurt. Dit draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen, lokaal hergebruik en zo blijft het verhaal van de stad behouden.

Buurman verkoopt gezaagd stadshout op de stadshoutmarkt. Wat eerst een stadse boom was, is nu een lokale houten plank klaar om mee geklust te worden. Dit gaat niet zomaar: de planken moeten maanden drogen. Hoelang? Dat is van te voren lastig in te schatten. Nu is een hele voorraad stammen klaar om mee aan de gang te gaan! Dat moet natuurlijk gevierd worden, en hoe dan dat beter door ze direct weer de stad in te sturen: de plek waar dit hout thuis hoort.

Buurman zal het gezaagde hout verkopen op de stadshoutmarkt, waarna het hout direct met de aankoper mee kan. Er zullen bijzondere planken tussen zitten zoals een Plataan van het Witte de Withkwartier en een Iep die naast restaurant Parkheuvel stond in Het Park.

Ook geschaafd hout

Verder zal er ook een hele voorraad aan geschaafd hout te koop zijn. Ruw gezaagde planken worden geschaafd, zodat de prachtige tekeningen van knoesten, vlammen en jaarringen nog beter zichtbaar zijn, en het nog beter te verwerken is tot nieuwe producten. 

De planken moeten eerst maanden drogen

Iedereen, van particulier tot producent is welkom op: vrijdag 7 oktober: 10.00 - 17.00 uur,  zaterdag 8 oktober: 10.00 - 17.00 uur. Locatie: Keilewerf 1, Vierhavenstraat 56  in Rotterdam.

Verder is er op zaterdag 8 oktober de mogelijkheid om een werkbank te huren in de werkplaats. Zo kunnen alle handige klussers direct aan de slag met hun stukje Rotterdamse trots.

Buurman is een circulaire bouwmarkt en openbare werkplaats.
In de bouwmarkt koop je gebruikt bouwmateriaal en stadshout uit Rotterdam. En in de werkplaats kun je indien gewenst meubelmaken leren met het materiaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant