Foto: Bibliotheek Rotterdam
Foto: Bibliotheek Rotterdam

Diergaarde Blijdorp en Bibliotheek Rotterdam openen op het Afrikaanderplein de eerste openbare dierentuin van Nederland

Algemeen 2.106 keer gelezen

Rotterdam - Het Afrikaanderplein krijgt een openbare dierentuin. De kloostertuin wordt een plek die helemaal in is gericht als een soort mini-Blijdorp en waar kinderen tijdens de Kinderboekenweek van alles kunnen leren over stadsnatuur.

De Kinderboekenweek krijgt in Rotterdam een extra groen tintje op woensdag 12 oktober. Bibliotheek Rotterdam en Diergaarde Blijdorp slaan, samen met een aantal partners, de handen ineen om de stad te vergroenen. Op die dag wordt een openbare dierentuin op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid geopend. Het is de eerste openbare én inheemse dierentuin van Nederland. De tuin moet bijdragen aan een groenere, biodiversere stad voor iedereen, kinderen komen er meer te weten over stadsnatuur. Ze leren er over de dieren en planten die je in de stad kunt ontdekken, zoals insecten, wormen en vlinders. 

De tuin wordt aangelegd met kinderen en bewoners uit de wijk en is helemaal in ‘dierentuin-stijl’ aangekleed. Ook staat er een mini-bieb met boeken over dieren, voeding en planten. In de toekomst zullen er in de tuin ook voorleesmomenten worden georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam.

Op 5 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Gi-Ga-Groen’. Bij Bibliotheek Rotterdam breken 10 feestelijke dagen aan met een volle programmering. In de vestigingen en op de Centrale Bibliotheek is er van alles te beleven. Zo zijn er wildplukwandelingen, komen er bekende schrijvers en kunnen kinderen mee op wildsafari met de Gebroeders Groen. In kidscolleges van Diergaarde Blijdorp leren ze meer over vleesetende planten of vlinders en in workshops wordt er gewerkt aan herfsthangers, botanische tekeningen en stop motion video’s over insecten. Ook zijn er heuse Bob Ross paintingparty’s! 

Het complete programma staat op de website van Bibliotheek Rotterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant