Vanaf maandag 26 september rijdt metrolijn A ingekort en rijden alle metro’s op zaterdag volgens de vakantiedienstregeling. Foto: Beeldbank RET
Vanaf maandag 26 september rijdt metrolijn A ingekort en rijden alle metro’s op zaterdag volgens de vakantiedienstregeling. Foto: Beeldbank RET

Opgelet: vanaf morgen rijden er minder metro’s

Algemeen 5.645 keer gelezen

Rotterdam - Vanwege personeelstekort is de RET genoodzaakt de dienstregeling van de metro aan te passen. Vanaf morgen (maandag 26 september) rijdt metrolijn A ingekort en rijden alle metro’s op zaterdag volgens de vakantiedienstregeling. Doordeweeks rijden metrolijnen B, C, D en E ongewijzigd. 

Na de aankondiging over minder inzet van bussen en trams op maandag 22 augustus moet de RET nu ook concluderen dat de dienstregeling van de metro niet langer vol te houden is. “Er is keihard gewerkt om de metrodienstregeling op peil te houden, onder andere met veel overwerk en het draaien van extra diensten”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. “Om een betrouwbare dienstregeling te kunnen blijven rijden, zien we ons nu toch genoodzaakt om af te schalen. We doen dat op een manier die het minste impact heeft op onze reizigers. Hoe lang de afschaling duurt voor de metro (en bus en tram) is nog niet duidelijk.” 

Reisinformatie
Metrolijn A wordt ingekort en rijdt van maandag tot en met vrijdag van Binnenhof tot Kralingse Zoom en vice versa. Reizigers met metrolijn A die verder reizen dan Kralingse Zoom kunnen op Capelsebrug of Kralingse Zoom overstappen op metrolijn B en metrolijn C.
Metrolijnen B, C, D en E rijden op deze dagen volgens de gewone dienstregeling.
Op zaterdagen rijden alle metro’s volgens de vakantiedienstregeling. Dit betekent een iets langere wachttijd.
Reizigers wordt aangeraden hun reis te plannen via ret.nl of de RET Real Time App. Kijk voor meer info www.ret.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant