Een concept van fotografie en roest. Van 25 september tot 1 november te zien in The Slaak Rotterdam: werk van de Rotterdamse fotograaf Agnes Westerduin. Foto: pr
Een concept van fotografie en roest. Van 25 september tot 1 november te zien in The Slaak Rotterdam: werk van de Rotterdamse fotograaf Agnes Westerduin. Foto: pr

Agnes Westerduin exposeert met ‘Roest Rust Niet’ in The Slaak

Algemeen 586 keer gelezen

Rotterdam - Tot 1 november exposeert Agnes werk uit de fotoserie Kaden, close-up fotobeelden met details van oude schepen en kaden, industriële taferelen van roest, bladder en vergane glorie op roestend staal in The Slaak Rotterdam. Daarnaast is werk te zien uit de wereld van de flora, de serie Bladerwerk. Dit thema sluit heel mooi aan bij het seizoen: bladeren in verschillende staat van zijn, onderhevig aan het onontkoombaar en schitterend verval.

Bezoekers kunnen dagelijks binnenlopen aan de Slaak 34; de toegang is gratis.

Agnes Westerduin zoekt naar harmonie en contrasten: ruw en hard, breekbaar en teer, tijdelijk en tegelijk voor eeuwig verankerd. Verbindend thema is tijdelijkheid, verval. Close-up fotobeelden uit de wereld van de flora en verdroogd blad, details van oude schepen en kaden, industriële taferelen van roest, bladder en vergane glorie. 

Lees verder onder foto.

Foto: pr

Het Wederopbouwmonument aan de Slaak is bij veel Rotterdammers vooral bekend van dagblad Het Vrije Volk, als deelgemeentekantoor Kralingen-Crooswijk, poolcentrum of als (anti)kraakpand. Altijd kwamen hier mensen samen.

Na een uitgebreide verbouwing en renovatie kreeg het gebouw een nieuw leven met een supermarkt in de voormalige drukkerij en een hotel, The Slaak Rotterdam. Het hotel wil een ontmoetingsplek zijn en een podium bieden aan lokale en regionale kunstenaars. Na een eerste geslaagde ‘pop-up expositie’ in 2020 is een samenwerking ontstaan met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Nu worden jaarlijks meerdere tentoonstellingen georganiseerd. 

Uit de krant