Een pop-up kinderkoor van Rotterdamse kinderen van drie basisscholen zong in oktober 2019 onder begeleiding van ZangExpress en begeleid door de mobiele beiaard een aantal liedjes uit het Rotterdams Songbook. Foto: Petja Buitendijk
Een pop-up kinderkoor van Rotterdamse kinderen van drie basisscholen zong in oktober 2019 onder begeleiding van ZangExpress en begeleid door de mobiele beiaard een aantal liedjes uit het Rotterdams Songbook. Foto: Petja Buitendijk

Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland steunt ook Rotterdamse projecten

Algemeen 628 keer gelezen

Rotterdam - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het derde kwartaal voor € 395.000 bij aan 81 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.

De herfst is begonnen, tijd om lekker binnen te gaan genieten van prachtige voorstellingen, exposities en optredens die met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand komen. De projecten met een band naar Rotterdam volgen hieronder.

Film Theater Babel Speelt Romeo’s & Julia’s 
Half november 2022 gaat de film in première van stichting Moois Media over theaterproductie Romeo’s & Julia’s door Theater Babel in Rotterdam. Het wordt een hybride kunstwerk met film, dans en muziek. Maar het wordt ook een zelfstandig artistiek werk van circa 70 minuten dat op vergelijkbare wijze als de voorstelling het publiek een spiegel voorhoudt ten aanzien van de eigen ideeën en gevoelens over ‘inclusiviteit’, met hulp van Shakespeares verhaal en teksten. De film kan rekenen op een bijdrage van € 5.000.

Het Groot Rotterdams Songbook
Stichting Stadsmuziek ontwikkelt dit najaar een songbook met 170 interculturele volksliedjes die (ook) op een carillon kunnen worden gespeeld. De songbooks worden vanaf april 2023 gratis ter beschikking gesteld aan de basisscholen in Rotterdam. Daarnaast wordt tussen april en september 2023 een breed publieksprogramma georganiseerd samen met de Doelen, Codarts, ZangExpress, Gebouw de Heuvel, de Laurenskerk, Music Matters en Verhalenhuis Belvédère.

Met dit project, waaraan het Cultuurfonds een bijdrage levert van € 10.000, wil Stichting Stadsmuziek de beiaardiers die de 200 carillons in Nederland bespelen inspireren om muziek vanuit meerdere culturen te laten klinken vanaf de kerktorens in hun stad of gemeente. 

Liedjes uit heel de wereld klinken door heel Rotterdam via de klokken van de carillons! Foto: torenmuziek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant