TIDES is een installatie-voorstelling geïnspireerd door de schoonheid van natuur, waarin dansers met en zonder een beperking je meevoeren naar een andere wereld. Foto: Sjoerd Derine
TIDES is een installatie-voorstelling geïnspireerd door de schoonheid van natuur, waarin dansers met en zonder een beperking je meevoeren naar een andere wereld. Foto: Sjoerd Derine

Joop Oonk en het Rotterdamse Misiconi met dansvoorstelling op prestigieuze Nederlandse Dansdagen

Algemeen 423 keer gelezen

Rotterdam - Joop Oonk presenteert op de Nederlandse Dansdagen TIDES, een voorstelling waarin dansers met en zonder een beperking de zintuigen laten prikkelen. Oonk, artistiek directeur van het Rotterdamse Misiconi, werd in 2021 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Nu - een jaar later - gaat haar eigen dansvoorstelling TIDES in première op de Nederlandse Dansdagen.

TIDES is een installatie-voorstelling geïnspireerd door de schoonheid van natuur, waarin dansers met en zonder een beperking je meevoeren naar een andere wereld. De voorstelling gaat over hoe we als mens overrompeld kunnen worden door schoonheid die groter is dan onszelf. Hoe wij als mens in contact staan met onze innerlijke zelf en de natuur om ons heen en welke emoties die verbinding met de natuur bij ons kunnen opwekken.

Neem plaats in de installatie en laat je onderdompelen in deze theatrale ervaring en laat je meevoeren door de sferische klanken live gespeeld door muzikant Soheil Shayesteh.  

De 25e editie van de Nederlandse Dansdagen vindt plaats van vrijdag 30 september tot en met donderdag 6 oktober 2022 in Maastricht. Speciaal voor dit bijzondere jubileum zal het ‘feest van de Nederlandse dans’ extra groots gevierd worden. 

Onder het motto Dans met mij worden met meer dan 100 activiteiten het publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen, van theater tot film en events voor een jong publiek – dit jaar ervaar je dans zoals nooit tevoren.  

Uit de krant

Uit de krant