Op het podium stonden maar liefst vier zangers en een danseres, zes muzikanten en een koortje' mensen van 8 tot 50 jaar en van allerlei afkomst. Foto: Mei Oele
Op het podium stonden maar liefst vier zangers en een danseres, zes muzikanten en een koortje' mensen van 8 tot 50 jaar en van allerlei afkomst. Foto: Mei Oele

Live performance van BoTu Song in Park 1943 zorgt voor veel plezier

Algemeen 202 keer gelezen

Rotterdam - Ondanks het slechte weer was het een gezellige boel afgelopen zaterdagmiddag in Park 1943 in de Bospolder Tussendijken. Veel mensen hadden de regen getrotseerd en waren voor World Clean Up Day de wijk in gegaan om schoon te maken. Na afloop wachtte hen een heerlijk hapje van Injera Habesha Restaurant èn, de eerste live uitvoering van de enige echte BoTu Song! 

Op het podium stonden maar liefst vier zangers en een danseres, zes muzikanten en een ‘koortje’ mensen van 8 tot 50 jaar en van allerlei afkomsten. Turkije, Mexico, Nederland, Argentinië, Frankrijk, Marokko, Kaap Verdië, Senegal, Hongarije, Armenië. Maar íedereen kwam uit de wijk. Ook de kinderen die in het park aan het dollen waren en het podium op wilden, kregen hun plekje bij het koor. 

Het optreden was een enorm succes! De band speelde een vette, meeslepende groove en de solisten spatten van het podium af. Ze hadden hard geoefend voor deze middag en het enthousiasme waarmee het publiek het refrein meezong, sprak boekdelen. Toen de regen de overhand nam, klom het publiek eenvoudig weg op het overdekte podium. Zo eindigde de middag in een hartverwarmend bad van dansende en swingende mensen en een ongelooflijke samenhorigheid.

Lees verder onder foto.

Jalay deed het erg goed. Foto: Mei Oele

Jalay (13) die de BoTu song heeft ingezongen, schrijft zelf ook songs en wil later rapper worden. Hij is op de goede weg! Wijkmanager en opdrachtgever Marleen ten Vergert stond met tranen in haar ogen te kijken. “Ik was gewoon ontroerd”, zegt ze, “waar zie je dit nou? Dit is echt ons BoTu.”

BoTu Song is in het leven geroepen om tegengeluid te geven aan de negatieve kleuring van de wijk in de media. Terwijl veel mensen juist met veel plezier in deze wijk wonen en er een hele sterke community is.

BoTu song is te beluisteren via Youtube en binnenkort ook andere streamingsdiensten.

Uit de krant

Uit de krant