De eerste beweegdag van de Senior Games Rotterdam.
De eerste beweegdag van de Senior Games Rotterdam.

Stoeldans, walking football en pittige partijtjes tennis op eerste dag van de Senior Games Rotterdam

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - Van stoeldans en stoelfit tot een pittig partijtje tennis en van indoor bowls en wandelen tot een fanatieke pot walking football: er werd op allerlei niveaus bewogen tijdens de eerste beweegdag van de Senior Games Rotterdam. 

De eerste dag bij RKC WION was hartverwarmend: wijkbewoners van allerlei leeftijden en niveaus kwamen zich in de heerlijke najaarszon van hun beste kant laten zien. Het Olympisch vuur werd daar figuurlijk ontstoken! Om zoveel mogelijk ‘ouderen’ in Rotterdam in beweging te brengen vinden na vandaag nog drie beweegdagen plaats in andere Rotterdamse wijken.

Sporten en bewegen houdt de mensen zo lang mogelijk gezond en vitaal. Er werd dan ook naar hartenlust bewogen. Dat sommige ‘ouderen’ zich nog piepjong voelen door het sporten en bewegen blijkt duidelijk. De bingo op het programma riep wat verrassende reacties op. “Bingo? Dat is voor oude mensen!” Maar dat bleek toch een beetje anders… Deze beweegbingo vol Rotterdamse sporticonen én fysieke oefeningen was een treffer. Deelnemers konden een Olympisch pop up museum van NOC*NSF bekijken en ook de Vitaliteitscheck vond gretig aftrek. Bloedwaardes, cholesterol, BMI, van alles werd gemeten en opgetekend in het vitaliteitspaspoort. 

Lees verder onder de foto.


Een vitaliteitspaspoort.

De drie volgende beweegdagen van de Senior Games Rotterdam vinden plaats op:

  • Donderdag 22 september - Westervolkshuis (Delfshaven)
  • Woensdag 28 september – Sportcentrum De Wilgenring (Hillegersberg-Schiebroek)
  • Donderdag 29 september - Zwemcentrum Rotterdam (Charlois) 

De dagen zijn van 11:00 tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Blijvend bewegen

Bewegen is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar vergoot de zelfredzaamheid en sociale kring én is goed voor de mentale gezondheid. Juist daarom is het zo belangrijk voor iedereen om in beweging te komen en te blijven, juist ook op wat latere leeftijd. Tijdens de dag bij RKC WION konden deelnemers kennismaken met het sport- en beweegaanbod op de locatie en in de wijk, zodat ze ook na deze dag kunnen blijven bewegen. Zo werden er sportcoupons uitgedeeld waarmee de deelnemers gratis proeflessen kunnen volgen bij de sportaanbieders. 

Samenwerking

De Senior Games zijn een samenwerking van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens, Sportbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam. Zij organiseren deze speciale beweegdagen in de wijken zodat iedereen mee kan doen. Ook in de woon/zorg locaties van Laurens vinden beweegactiviteiten plaats. 

Uit de krant

Uit de krant