Voormalig topzwemster Inge de Bruijn zal het zwembad van Horizon locatie Bergse Bos in Hillegersberg heropenen. Foto: Horizon Jeugdzorg
Voormalig topzwemster Inge de Bruijn zal het zwembad van Horizon locatie Bergse Bos in Hillegersberg heropenen. Foto: Horizon Jeugdzorg

Inge de Bruijn heropent zwembad van Horizon locatie Bergse Bos

Algemeen 1.197 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 24 september opent de bekende voormalig topzwemster Inge de Bruijn het zwembad van Horizon locatie Bergse Bos in Hillegersberg. Het zwembad is geheel gerenoveerd met een donatie van het Burgerweeshuisfonds.

Het Bergse Bos, onderdeel van iHUB, is een instelling voor open jeugdzorg en JeugdzorgPlus waar kinderen en jongeren met gedragsproblemen en hun gezin behandeling en begeleiding krijgen. 

Het doel van de plaatsing in een groep van Het Bergse Bos is stabilisatie en behandeling van de kinderen en werken aan het perspectief (bij voorkeur een terugkeer naar huis) van het opgenomen kind.

Inge de Bruijn, geboren in Barendrecht, is viervoudig Olympisch zwemkampioene en daarmee tot op heden de meest succesvolle Olympische sporter aller tijden van de Olympische ZomerSpelen. In 2001 werd Inge de Bruijn uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. In 2007 beëindigde ze haar glansrijke topsport carrière: na 4x Olympisch Kampioen en 5x Wereld Kampioen vond ze het tijd om het stokje over te geven aan de nieuwe generatie.

In 2008 werd aan Inge de Bruijn de Fanny Blankers-Koen Trofee toegekend, vanwege haar buitengewone verdiensten in de zwemsport. Deze prijs werd in augustus 2009 overhandigd door de eerdere Nederlandse zwemkampioene Erica Terpstra, destijds voorzitter van de NOC*NSF, tijdens het WK judo in Rotterdam.

Lees verder onder foto.

Foto: walkoffame.nl

In het Van Maanenbad in Rotterdam-Noord is onlangs nog de Inge de Bruijn Walk of Fame-tegel, afkomstig van de Schiedamsedijk, herplaatst bij het buitenbad. Daar lagen al drie Walk of Fame-tegels van andere Olympische zwemmers: Ada Kok, Erica Terpstra en Pieter van den Hoogenband.

Uit de krant