Afbeelding

Begrafenisplechtigheid van Queen Elisabeth II op groot scherm te zien in de Doelen

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Op maandag 19 september vindt de begrafenisplechtigheid van Queen Elisabeth II plaats. Al dagen gaat het in de media over niets anders dan de 10 dagen van rouw waar het Verenigd Koninkrijk in onder gedompeld is. De Doelen Studio vertoont de uitvaart op groot scherm.

Wij kijken hier in Nederland deze dagen naar de rituelen, het massale verdriet, maar ook de protesten op straat. Over het slavernijverleden van de Britten, de geluiden daarover uit de Gemene Best en de rol van prins Andrew bijvoorbeeld. En ook welke wereldleiders er wel en niet aanwezig zullen zijn in Westminster Abbey houdt de media al dagen bezig. Het wordt in ieder geval een fascinerend schouwspel, waar iedereen het hare/zijne van mag denken.

De Doelen Studio zet haar deuren open voor iedereen die de ceremonie gezamenlijk live via de BBC wil meemaken op het grote scherm van de Studio. Er worden tea & biscuits geserveerd tijdens dit worldwide Farewell to he Queen en in het gastenboek mag iedereen zijn mening over dit wereldnieuws delen.

De deuren gaan om 11.00 uur open, aanvang van de tv-uitzending is 12.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant