Een verminderd uitzicht staat haaks op de mooie ideeën dat de Rotterdamse hoogbouwliefhebbers van RTM XL eerder dit jaar lanceerden. Foto: RTM XL
Een verminderd uitzicht staat haaks op de mooie ideeën dat de Rotterdamse hoogbouwliefhebbers van RTM XL eerder dit jaar lanceerden. Foto: RTM XL

Er is zóveel meer mogelijk met het uitzicht vanaf de Van Brienenoordbrug en het dreigt juist minder te worden

Algemeen 2.139 keer gelezen

Rotterdam - ‘Als ik over de Van Brienenoordbrug rij en de stad zie, dán voel ik me Rotterdammer, dán kom ik thuis.’ Dat antwoord is in de rubriek Rotterdammer van de Week van De Havenloods zó vaak gegeven dat we het soms expres niet publiceren. De vraag is of het uitzicht over een paar jaar nog steeds zo mooi is.

Het AD publiceerde vandaag een verslag van een vergadering van de Welstandcommissie over de toekomst van de Van Brienenoordbrug. Daaruit blijkt dat het uitzicht weleens zou kunnen verdwijnen. Vanwege veiligheidseisen zou er na de opknapbeurt van 2025 een vangrail kunnen komen die liefst twee keer zo hoog is als nu. De Welstandcommissie heeft aan Rijkswaterstaat gevraagd nog eens goed te kijken naar dat onderdeel van de plannen.

Een verminderd uitzicht staat haaks op de mooie ideeën dat de Rotterdamse hoogbouwliefhebbers van RTM XL eerder dit jaar lanceerden. RTM XL vindt de opknapbeurt van de brug juist een mooi moment om meteen óók iets meer te doen met de brug als uitkijkpunt over de Rotterdamse skyline. Bijvoorbeeld met een fietspad aan de westzijde met uitzichtpunt op de skyline en een verbinding met het Eiland van Brienenoord.

De Van Brienenoordbrug is verouderd en krijgt over een paar jaar een grote opknapbeurt. Daarbij wordt de boogbrug in de richting van Dordrecht vervangen door een nieuwe boogbrug. De oude boogbrug wordt op een andere locatie gerenoveerd en teruggeplaatst ter vervanging van de brug in de richting van Den Haag. Het zou goed kunnen dat de brug ook verandert van kleur. Rijkswaterstaat wil de Van Brienenoordbrug verven in een blauwgrijze tint.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant